Eva Schildt arbetar som formgivare och hon brinner för att skapa tillgängliga föremål som finner en plats i människors hem på ett naturligt sätt, som är både funktionella och vackra. Hon tycker även att det är väldigt intressant och kul att hitta det unika i varje projekt, som i de fall där materialet får styra formen.

Hennes uppväxt har präglat henne i det hon gör idag.
“Jag är uppvuxen på en ö i Stockholms skärgård, där vi hade många båtar, gammalt hus och där det alltid behövdes fixas med något. Under min uppväxt har jag skapat en slags självständighet-gör det själv anda. Det har alltid varit kul att bygga, skapa och rita saker när jag var liten, men det var ändå inte självklart för mig att arbeta som formgivare, jag prövade på mycket innan jag till slut började på Beckmans i Stockholm.”

Äng Vasen som Eva har formgivit för Klong har blivit en stor favorit för många.
”Jag hade massor av vaser hemma, ändå när jag hade köpt blommor passade ingen. I flera år funderade jag på vad som var problemet. Ofta dessutom hade vaserna fungerat bättre om jag hade haft fler blommor och jag tänkte att det vore bra att göra en vas där det räckte med en 10-tulpan bukett och att det ändå skulle se fylligt ut. Så som blommor växer i naturen är ju ändå det vackraste och hur skulle den vasen se ut om jag skulle åstadkomma det? Tillslut kom jag på att jag måste fixera stjälken i två nivåer. Jag kollade höjder på blommor, tjocklek på stjälkar gjorde massor av prototyper. Så det var ganska mycket research som ligger bakom vasen.”

Evas personliga favorit är den rektangulära Äng Vasen.
“Den gör sig väldigt fin när den står i fönstret. Det blir som att ha en rabatt inomhus där den ärgade metallen blir som ett stycke jord som blommorna växer ur.”

RoyalDesignMagazine-EvaSchildt-IdaInreder