Vi välkomnar Rebecca Centrén från bloggen med samma namn där hon skriver om inredning och mode varvat med livet som mamma till en liten son. Tillsammans med sin man har hon designat och byggt sitt eget hus och du som följt henne vet att det alltid är något nytt på ingång i hemmet. In och kika på hennes blogg för att få härlig inspiration för både hemmet och dagens snygga outfit.

Rebecca Centrén

”Modern, minimalistisk och industriell”

När Rebecca får beskriva sin stil med tre ord är det ”Modern, minimalistisk och industriell” som yttras. Hennes hus kantas av metallrör och nakna glödlampor likväl som stora gröna växter och ett tydligt svart, vitt och grått färgtema.

Favoritutrymmet i huset är nedervåningen. Hon berättar ”Nedervåningen består av kök, matsal och lounge. Där hänger vi mycket med kompisar och familj. Det är verkligen perfekta utrymmet för umgänge”. Även här ser vi den industriella stilen i den stora, svarta lampan som ger punktbelysning över matsalsbordet och mixen av metaller. Hon har också inrett mestadels med nya grejor men hon säger också att ”några få utvalda gamla saker har fått flytta in”.

Rebecca Centréns matsal

Hur skulle ditt hem se ut om du var tvungen att byta inredningsstil helt?

”Åh det skulle jag faktiskt inte vilja men om jag var tvungen skulle jag nog köra på lite mer Art Deco och mer eklektiskt” säger hon.

Rebecca Centréns lounge

Har du ett loppisfynd du är extra stolt över? ”Ja, det har jag. När vi flyttade in i huset fyndade vi ett soffbord i mässing med glasskiva för ynka 50 kr. Det roliga är att mässing och glas har nog aldrig varit så hett som just nu så det verkligen ett bra kap.” Det är härligt när man kan fynda saker som bara passar perfekt in i hemmet.

Rebecca Centréns soffbord

Det senaste köpet i Rebeccas hem var den stora spegeln som hon specialbeställt och byggt en egen ram runt som du kan se här nere. Förutom att det är en perfekt plats att testa sin outfit på är stora speglar också bra på att ge rummet en rymligare känsla. Ljus reflekteras fint och gör att rummet också ser ljusare ut. Perfekt för de som även bor lite mindre med andra ord. Välj en garderob med stora spegeldörrar på om du inte har plats att ställa en spegel fritt  i rummet.

spegel

”Jag inspireras av Pinterest, Instagram, bloggar och magasin”

Att ha ett hem som Rebeccas kräver en hel del research och inspiration, vi frågade henne om var hon hämtar sin inspiration ifrån.

”Det är ganska blandat. Men just nu blir det mycket från Pinterest, Instagram, bloggar och magasin. Jag är ganska dålig på att läsa bloggar regelbundet men de jag kikar in på är Trendenser, Daniella Witte, Anna Kubel, Hannasinpo och Pella Hedeby.” Klicka på namnen för att komma till respektive hemsida.

Släng ut marmorbordet – det är glas som gäller 2017

Trenderna som kommer under 2017 är enkla för Rebecca att förutspå, hon berättar om glas och kalla metaller när jag frågar om året som kommer inom inredningsvärlden.

”Jag tror glas kommer bli stort och speciellt på soffbord. Många kommer nog ge upp sina marmorbord för ett bord med glasskiva. Sen tror jag krom, plåt och kalla metaller kommer som en mottrend till mässingen. Det har ju redan börjat lite smått men tror det kommer komma allt mer under 2017. Och en trend som man börjat se under hösten är kuber i olika former och material. Spegelkuber som dekoration eller lite större kuber i metall eller betong som soffbord. Det är något jag själv känner mig väldigt sugen på och kommer säkerligen införskaffa eller göra själv under 2017. ”