Julen innebär en hel del inredningsförändringar i många hem. Ljusslingor, julgranar och små tomtar som under december tagit upp plats hemma ska nu packas ner i lådor igen. Det kan kännas lite tomt efteråt och den här veckan skriver vi om hur du kan dekorera hemma efter att allt julpynt är borta och det nya året är här.

När julbelysningen försvinner ur huset blir det plötsligt väldigt mörkt och mycket mindre mysigt hemma. De många värmeljuslyktorna, ljusslingorna och julstjärnorna som lyst upp de mörka vintermånaderna ska snart packas ner i lådor och ge plats åt – vad? Det är mörkt utomhus en stund till och även om julbelysningen ska ner tycker vi att du kan behålla ljusslingorna men placera om dem från granen – till exempel kan du lägga dem i en stor glasvas och ställa i bokhyllan.

Adventsstjärnan som tidigare hängt i fönstret kan lätt bytas ut till en fin fönsterlampa och adventsljusstaken ger plats åt en ljuslykta som kan stå på bordet. En golvlampa ersätter julgranen med allt sitt ljus.

1

2