Formex 2017 står för dörren och om bara några dagar kommer Älvsjömässan fyllas till bredden av design och inredning. Det är en av de största mötesplatserna för interiör och det är här vi kan se de nya kollektionerna för våren 2017. Royaldesigns inköpare Ulrika Karlsson tipsar om de designers som presenterar spännande inredningsnyheter på årets mässa och vilka montrar vi kommer hålla koll på under mässan.

 

Orrefors/Kosta Boda

Monterplats: B01:31

Tidigare vinnare av Formex Formidable presenterar en återlansering under årets mässa – Limelight. Den mönstrade bottnen ger serien en fin retrokänsla till sig vilket gör den till ett måste i vitrinskåpet under 2017.

limelight

 

Gynning Design

Monterplats: A05:18

Med sina klara färger och personlighet är Gynning Designs monter alltid någonting att se fram emot. Här finns alltid någonting som inspirerar oss på Royaldesign.

Carolina Gynning Design

 

Designhouse Sthlm

Monterplats: A02:10

Design House Stockholm utökar sitt sortiment med fler möbler under våren 2017. Vi hoppas verkligen att de är klara tills Formex så att vi kan få kika närmare på dem. De har även anammat årets Formex-tema ”Nordic Me” med fokus på framtidsdesign och hållbarhetstänk. I år lanserar de nämligen ännu fler nyheter inom området hemmaodling.

designhouse stockholm

 

Chhatwal & Jonson

Monterplats: A06:19

Det här är ett varumärke som är synonymt med hantverk och tradition. Med sina grafiska textilier förväntar vi oss att Chhatwal bjuder på en fräsch och rolig monter med dovare färger som bryts av kanske cerise och gröna toner.

chatwall & johnson

 

Dbkd

Monterplats: C06:21

Designfavoriten Cloudy från förra året tog inredningsvärlden med storm och i år hoppas vi på liknande inredningsmåsten för våra hem. Vi har redan blivit lovade matchande fat till de vackra kopparna från ByEmmaGreen och mycket betong.

dbkd

 

Muubs /Home Structures

Monterplats: A04:04

Muubs tar med dig ut inför våren och sommaren med sina utemöbler i naturmaterial. Det är stort fokus på servering och bjudningar på altanen vilket du kommer kunna se på de dukningstillbehör som ställs ut under Formex för vårkollektionen.

muubs home structures

 

Ylva Skarp

Monterplats: B04:21

Ylva Skarp levererar alltid tidlösa prints som även pryder koppar och kuddar. I den här montern hoppas vi få se fler av brickorna som kom i höstas.

ylva skarp

 

House Doctor

Monterplats: A14:20

House Doctor bjuder alltid på spännande nyheter under Formex och vi ser fram emot att se deras monter även den här säsongen.

housedoctor

 

Kähler Design

Monterplats: B02:41

Även denna danska interiörsdesigner är värd att hålla ett par extra ögon på med sitt signaturporslin. Förra året lanserade de ljusa och fräscha färger inför våren och vi väntar spänningsfyllt inför den här vårens linje.

kahler

 

Georg Jensen A/S

Monterplats: B03:31

I år hoppas vi på att få se mer av samarbetet tillsammans med designern Patricia Urquiola och oavsett om det blir så eller inte förväntar vi oss nya designklassiker att ta in i våra hem under 2017.

georg jensen

 

Nadja Wedin

Monterplats: A04:20

Nadja Wedin arbetar med kompakta mönster av blommor och fåglar på textilier, prints och tapeter. Hennes design passar ett hem med mycket rörelse och fart och i hennes monter i år ser vi gärna ljusare och lugnare mönster som kontrast till den lite mörkare kollektion hon släppte senast.

nadja wedin

 

Himla

Monterplats: A04:20

Med lakan och sängkläder skapta för att somna i på direkten har Himla säkert en ny härlig kollektion att komma med. Vi ser gärna mer av deras lager på lager bäddningar där de stilfullt blandar olika material och färger. himla_mod

 

Finlayson

Monterplats: A04:20

Med sina kända Mumintryck som flaggskepp är detta en av de textildesigners som är bra att hålla koll på.

finlayson

 

ERNST

Monterplats: A04:20

Definitivt en monter värd att besöka och vi förväntar oss lite nya former och färger i mörkare toner.

ernst

 

Eva Solo

Monterplats: B01:29

Det är alltid lika spännande att se vad Eva Solo kommer med och detta är definitivt en monter vi kommer ta en extra kik i.

evasolo

Stelton

Monterplats: B03:21

Stelton är kända för att komma med nya färger på klassiker och i år vet vi inte riktigt vilka färger det kommer gå i. Tittar man på trender runt om i inredningsvärlden är det kanske ljusare pasteller och matta ytor vi får se mer av.

stelton

 

Watt & Veke

Monterplats: A02:20

Watt & Veke brukar ha spännande nyheter med former som sätter trender. Det är svårt att säga vad vi kan förvänta oss men vi hoppas på designer som är lite utanför boxen, precis som det brukar vara!

wattveke

 

Bloomingville

Monterplats: A17:20

Detta danska designföretag är ofta rätt i tiden med sina kreationer och inför vårkollektionen ser vi mer av utomhusmiddagar och servering på naturmaterial av lera och trä.

bloomingville

 

Broste Copenhagen

Monterplats: A10:20

När du ändå är och tittar på danska designers är Broste Copenhagen absolut ett företag du behöver ta en titt på. Deras porslin och textilier inför våren är sagolika till både färg och form.

broste

 

Walnutstreet – By Wirth

Monterplats: B06:29

By Wirth levererar smarta och stilrena lösningar i naturmaterial. De satsar på tidlös design som kan ha en självklar plats i hemmet många år framöver. Fokus ligger på trä och läder vilket vi får se mer av även under vårens kollektion.

bywirth

 

Afroart

Monterplats: A02:18

Färg och form med från Afrika ger Afroart sitt unika utseende. Glada, ljusa färger i roliga mönster är ingen överraskning inför våren med andra ord.

Ska du till mässan? Hör av dig till vår reporter sofie(at)royaldesign.se som kommer vara på plats under Formex 2017 för att berätta om dina favoriter inför mässan och ge tips på vilka montrar hon bör besöka.

afroart