I ett tidigare inlägg skrev vi om de montrar som kan vara bra att hålla koll på under Formex våren 2017. Vår reporter Sofie gav sig ut för att kolla i de olika montrarna och se vad de hade för spännande nyheter. Du kan läsa det tidigare inlägget här.

I stort ser vi mycket ljusa, gråtonade pastellfärger under vårens kollektioner. Naturmaterial och ett hållbarhetstänk är fortsatt stora trender som lyser igenom i de flesta kollektioner under Formex. Vill du veta mer om de kommande trenderna för våren 2017 kommer du snart kunna läsa om vad Elin Frendberg från Fashion Swedish Council pratade om under mässan.

Gynning Design

I monter A05:18 satt Carolina Gynning bland sina verk. Hennes signaturverk Slice of Life prydde såväl kuddar som brickor och glas. Nytt för i år är samarbetet med det ikoniska varumärket SMEG där Carolina fått ge sin målning ytterligare liv på ett av deras kylskåp. I serien Kitchen Bitch ingår även SMEGs brödrostar.

gynning_kyl

Ett härligt inredningsinslag som passar fint i hem som gillar färg och form. SMEGs kylskåp är väldigt populära med sin klassiska linje och detta är ett helt nytt samarbete som vi gillar extra mycket!

gynning_rost

Matcha kylskåpet med en fin brödrost från SMEG med samma grundmotiv från Gynning Designs serie Kitchen Bitch.

 

Chhatwal & Jonsson

Precis som vi misstänkte har de gröna tonerna fått vandra in i Chatwal & Jonssons sortiment. De behåller sin klassiska blå färg och kombinerar den med olika naturliga tyger som sammet, linne och bomull.

chatwal_mixadetyger

I montern kunde vi sitta i en härlig oas av kuddar och vi fastnade speciellt för den här smaragdgröna drömmen i sammet. Mönstringen ger den härligt liv och vi vill ha den på våra altaner i vår.

chatwal_sammetskudde

Helt nytt för i år är de vattenavstötande kuddarna för utomhusbruk. Tyget är helt i naturlig bomull och känns gudomligt mjuka. Tyget har efterbehandlats med vattenavstötande medel, precis som jackor och andra utomhustextilier, för att lätt kunna torkas av om du spiller någonting på dem eller om du glömmer bort dem i sommarregnet.

Alla sömmar är tejpade och det gör också denna till den första kudden som kommer vakuumförpackad med innerkudde från Chatwal & Johnson.

chatwal_vattentät

 

Nadja Wedin

Nadja Wedins mönster täcker väggarna i form av gardiner, brickor och tavlor. Hela montern badar i färg och nytt för den här säsongen är dessa lite lugnare mönster. Nadja går ifrån tuschpennorna och leker med nya tekniker för att skapa sina vackra fåglar och bladverk.

najdawedin_lovebirds

Mönstren är även lite ljusare inför vårsäsongen och hon har lekt mer med färgade bakgrunder för sina mönster.

najdawedin_lovebirds2

 

Himla

I Himlas monter möts vi av en vacker grå korallfärg – helt ny för den här säsongen. Den är framtagen av Annika Högström, VD för Himla och hon berättar om hur hon hämtar inspiration från föregående kollektioner när hon väljer ut nya färger. För henne är det viktigt att en ny färg kan ge liv åt de äldre kollektionerna och ge dem ett helt nytt, fräscht uttryck.

himla_korall

Du kan matcha den nya färgen med våra nyanser av mörkblått, mörkgrått och ljusbeigt och den tillför en härlig lekfullhet.

himla_dukning

Nytt för i år är även linnehanddukarna. ”Linne är ett material som varit populärt en längre stund runt Medelhavsländerna och det är först nu vi i Skandinavien plockar upp det” berättar Annica och visar oss handdukar med 30% linne 70% bomull i samt ett badrumsset med 100% linne i.

himla_badd

 

Ernst

Den här montern andades ”Ernst” och det känns svårt att de dem bygga montern på något annat sätt. Besökarna fick kliva in i ett litet trädgårdscafé där baristor bjöd på kaffe och du kunde slå dig ner vid runda små bord i trädgårdsstolar och titta på folket som gick förbi.

Nyheterna stod uppradade i ett stort luftigt växthus fyllt med krukor, vaser, ljusstakar och textilier. Vi fastnade speciellt för de här vaserna som är lika förra säsongens glasvaser. Som du ser behåller han sin läderrem men formen på vaserna har fått en rund, mjuk form. ernst_vasbord

 

Broste Copenhagen

Hos Broste är det uppdukat för festmåltid och det ser ut att bli en sommarfest utan dess like. I den här montern fanns det mycket nyheter och här visar vi de vi tyckte bäst om.

broste_dukning

Nytt för i år är bland annat deras porslin. Tidigare har de arbetat med stengods men lagt till det lite starkare porslinet till kollektionen som går att få i både helvitt och prickigt. Det känns lätt och mjukt i handen och den trendiga, svarta kanten ger en fin kontrast till den annars vita ytan.

broste_porslin

Även om de turkiska sittpuffarna i läder sägs vara ute har Broste tagit fram en ljuvlig rosa dröm för alla vardagsrum. Det är en trend i förändring helt enkelt där vi går från hårdare till mjukare textilier i vårens pastelliga färger.

broste_vardagsrum

 

Afro Art

Som vi skrev i tidigare inlägg förväntade vi oss en monter fylld av färg och form och det levererade Afro Art utan problem. Några av deras nyheter för vårsäsongen är dock inte så färgglada som du kan se och det gjorde oss nyfikna. Som vanligt är allt tillverkat tillsammans med hantverkare i Afrika och den här kollektionen behåller de traditionella mönstren men ändra färgtemat avsevärt.

afroart_lera

Tygerna är nämligen färgade med hjälp av olika sorters lera vilket ger dem olika gråa och bruna toner. Detta är en teknik som använts länge runt om i världen men som först nu tagit sig in i Afro Arts kollektioner.afroart_kuddar

By Wirth

Det danska företaget By Wirth ställde även de ut nyheter under Formex 2017. Hållbarhet är någonting som Signe Wirth Engelund arbetar mycket med och det speglas i hennes designs.

Dessa brickbord visade Signe stolt upp för oss. Brickan sitter fast med magneter på ställningen och du kan göra den unik för ditt hem genom att beställa andra innerbrickor till skivan. Du kan välja mellan granit, glas eller trä.

bywirth_brickbord

Och, även om de inte är nyheter kikade vi lite extra på den här fantastiska ljusstaken, gjord i läder som kommer ge en fin patina med åren och som kommer vara helt unik för varje ägare beroende på var i rummet den står och hur den behandlas under årens lopp.

bywirth_ljusstake

Denna vackra hylla leker med geometriska former och får oss att ifrågasätta lite varför hyllor behöver vara fyrkantiga. Hyllan hänger uppe med hjälp av läderremmar och hyllplanen är gjorda i ek. Detta är inte heller en nyhet för våren 2017 men oavsett, en väldigt fin hylla.

bywirth_hylla

 

Stelton

I Steltons monter möts vi av pasteller i gråa toner vilket många verkar ha plockat upp för våren som kommer i sina designs. Nytt för i år är bland annat ett utökat utbud av de populära vattenkokarna med trähandtag i färgerna vitt och ljusgrått som ger en fin kontrast till de tidigare svarta och mörkgrå produkterna.

stelton_pastell

För dig som gillar kaffet eller teet på spång kommer du bli glad över de nya togo-muggarna som kommer från Steltons produktion i vår. Här ser du att de använder sig av matta ytor i snygga gråtonade pastellfärger i rosa, beige, grå och grön. Locket är i högblankt rostfritt stål vilket ger en snygg kontrast till den matta ytan på togo-muggen. Locket trycker du lätt ned för att öppna och du kan dricka från den var som helst runt kanten.

stelton_pastell2

Observera att RoyalDesign inte nödvändigtvis kommer ha dessa produkter i sitt sortiment under våren.