Den här veckan får vi möta Frida Ramstedt från bloggen Trendenser.se. På hennes blogg får du hänga med i de senaste inredningstrenderna men också i Fridas vardag som fotograf, stylist, skribent, bloggare och föreläsare.

Frida Trendenser

”Fördelen (och nackdelen?) med mitt jobb är att den ena dagen aldrig är den andra lik”

När vi frågar Frida om alla hennes olika roller inom Trensenser säger hon att det är omväxlingen som är det bästa. ”Man måste vara beredd att göra många olika saker samtidigt och ofta med ganska kort varsel. I korta perioder är det fullt fokus på bloggen medan jag under större delen av året faktiskt gör ganska mycket annat samtidigt som jag ska komma på något inspirerande att skriva om med ena handen och underhålla stora projekt som löper parallellt vid sidan av med den andra. (som kanske dessutom är hemliga och inte får synas på flera månader). Jag kan inte säga att jag favoriserar någon syssla före den andra, jag är däremot väldigt glad för att jag har hittat en yrkesroll som passar min personlighet – där jag får spela på flera av mina tangenter samtidigt. Jag har aldrig haft något yrke innan det här där jag kunnat låta dagsformen styra så mycket eller där jag fritt fått växla mellan skrivande, fotande, stylande och föreläsande. Det är nog den möjligheten och friheten jag gillar allra bäst med mitt jobb. Och alla spännande saker jag får vara med om och roliga människor jag får lära känna på arbetstid.”

Trendenser spinneriet

Hur kommer det sig att du började blogga om just inredning? 
”Jag började blogga under mitt sista år på civilekonomprogrammet med inriktning mot marknadsföring. Jag har alltid varit intresserad av form och inredning eftersom jag är uppvuxen i en familj med en kreativ mamma och mormor. Målet med bloggen var till en början att få skriva min C-uppsats på IKEA och det funkade. Och slutade med att jag fick jobb på deras reklambyrå Forsman & Bodenfors många år senare. Bloggen har öppnat väldigt många dörrar för mig genom åren och sett i efterhand var det nog ett av mina största lyckokast i livet att jag kom på idén att starta den, en sen natt i mitt studentrum när jag egentligen borde ha pluggat till en tenta.”

Vilka är dina roligaste bloggkategorier att skriva om?
”Det är omöjligt att säga. Även här gillar jag nog omväxlingen mest och att få varva korta rappa inlägg och längre reflekterande texter. Men om jag måste välja något tror jag söndagssummeringen är den roligaste att skriva. Varje vecka skriver jag om de viktigaste nyheterna som dykt upp i branschen och det är ett väldigt tacksamt sätt att hålla sig ajour med branschen.”

trendenser kontor

Du vinner många priser för din blogg – vad tror du att det beror på?
”Att jag aldrig vilar och lutar mig tillbaka på gamla meriter utan hela tiden försöker utveckla och skruva på konceptet kanske? Man kan lita på att det hela tiden kommer nya inlägg, varje dag och jag försöker undvika att upprepa mig allt för mycket. Men den frågan ska du egentligen inte ställa till mig utan till mina läsare. Jag kan bara gissa.”

Om du var tvungen att blogga om någonting helt annat, vilket ämne skulle du skriva om då?
”Hm… Vilken spännande fråga? Jag försöker fundera på något jag vill bli riktigt bra på. Att laga mat kanske? Jag är urusel på att freestyla köket men om jag bloggade om mat varje dag i 12 år kanske det skulle bli ändring på den saken till slut. Det är för övrigt mitt bästa stalltips till den som själv går i tankarna om att starta en egen blogg. Fokusera inte så mycket på vad du kan idag och vad du skulle kunna skriva om från ditt nuvarande kunskapsregister. Tänk istället på vad du är nyfiken på och vad du kan tänka dig att leva med varje dag under lång, lång tid och som du vill nörda in dig och bli expert på. Ju mer nischad du är, desto större chans har du att bli framgångsrik och muta in ditt eget område. Lycka till!”