En av de som var med och besökte Formex 2017 var Marit O Dybeck från bloggen Marit.Homespo och vi fick möjligheten att ställa några frågor till henne. Läs nedan om varför hon går på Formex och vad hon hittade för spännande inspiration på plats och kika in i hennes blogg för att läsa om hennes ljusa inredning men också mode och träning.

Vad tycker du om Formex?

Formex är ju fantastiskt. Man får inspiration och får se nyheter både på sina ”favorit” varumärken. Men jag gillar nästan mest att hitta nya favoriter. Det är så otroligt härligt att hitta nya spännande saker.

Maritorrebo

Vad förväntade du dig från Formex 2017?

Jag hoppades få se nya trender och självklart få massor av inspiration. Tyvärr tyckte jag inte det var så mycket nyheter som jag hade hoppats. Det kändes som samma stilar och trender hängt med från förra året. Pasteller, ljusa träinslag, mycket grönt, svart/vit fotokonst, kaktusar och självklart den bohemiska stilen med fransar.
Men jag är inte besviken för det, jag fick massor av inspiration med mig hem.

IMG_2008

Vilka montrar intresserade dig mest under mässan?

Jag kommer leta upp Afroart, Tine K, House doctor och Ernst. För att dessa alltid inspirerar mig. Men sen är jag faktiskt mest sugen på att hitta nya favoriter. Och det gjorde jag också. Notre Monde och AYTM.

IMG_2009

Vilka trender ser du kommer under våren 2017 som vi bör hålla koll på?

Som sagt, var det inte så mycket nyheter som jag hoppats på. Men några trender jag la märke till är stora speglar. Kuber i olika slag. Bohem trenden kommer ännu större. Och sen pastellerna som kommer ännu starkare….. rosa, gult, turkost tillsammans med linne tyg. Mörk grönt och tunga textiler som Tex sammet ihop. Mjuka former på vaser.

IMG_1994

Fanns där någon monter som du vill uppmärksamma lite extra?

Ett belgiskt märke som heter Notre Monde och ett som heter Sixty days. Helt olik varandra. Men jag gillar ju sånt, jag kan dras till 2 helt olika saker. Notre Monde med coola mönster på brickor man bygger egna bord av. Sixty days som tar bohem trenden ännu mer åt bohem. Paljetter och batik, mörk grått och linne tyger.

 IMG_1991