I Emmas blogg Whatdecoratesmyday får du ta del av både husrenovering, blomster och vardagsmys och den här veckan får vi besök av henne på Royaldesignmagazine där vi pratar om inredningsstilar och inspirationskällor!

Emma Homespo

”Eklektisk och lantlig med moderna inslag”

De tre ord som Emma använder för att beskriva sin inredningsstil känns mitt i prick för oss på Royaldesign – trots att hon själv tvekar lite på om de olika stilarna går ihop eller inte.

Hon berättar stolt om sin veranda när vi frågar henne om vilken del i hemmet som hon tycker bäst om men med reservationen om att det snart ändrar sig.

”För tillfället är vår underbara veranda mitt favoritrum men jag håller på att renovera gästrummet och det kommer nog bli nästa rum jag kommer vara lite extra stolt över.”

Vi förstår varför hon är stolt, det ser ju magiskt ut! Och i många av rummen verkar kristallkronorna hänga från taket. Letar du efter ny takbelysning? Då kan du kolla in alla våra lampor på Royaldesign.se!

helrum

”Jag önskar att jag kunde vara lite mer trendig rakt av- men det är liksom inte jag.”

Hemma hos Emma är fördelningen mellan nya och gamla möbler och inredningsdetaljer övervägande gammalt som hon hittar på loppisar, auktioner och second hand. Ett fynd hon är extra nöjd över är en Chesterfield-soffa som hon köpte på auktion för några år sedan. Den passar perfekt in i rummet och är extra bra när man har kladdiga småbarn hemma så att man lätt kan torka av lädret berättar hon.IMG_9167

Det senaste inköpet var dock ingenting gammalt utan ett par madrasser i linne till sin sonens rum. De får pryda golvet och är sköna att sitta och leka på.

 

IMG_9607

 

Inspiration att hämta!

Emma, var hämtar du din inspiration ifrån? Hon berättar: ”De största svenska bloggarna läser jag: Trendenser, Johanna Bradford, Seventeen doors, Ida Magntorn, Anna Kubel – och mina fina bloggkollegor på Homespo.se förstås.”

Vi intervjuade Frida från bloggen Trendenser, den intervjun kan du läsa här!

Vad händer 2017 i inredningsvärlden?

Jag tror på material som känns lite mindre exklusiva: ljust obehandlat trä och läder, granit för att nämna några. Och mer och mer grönt inomhus. En trend som jag hoppas aldrig kommer försvinna!