Välkommen hem till Josefin Netz, en inredningsbloggare som tycker om att förgylla möbler, renovera och ge dig inspiration till hur du kan styla om ditt hem. Du kan läsa hennes blogg på Josefin Netz Homespo där du får en stor dos vacker inredning, bilder på katter som myser och personliga uppdateringar om livet och annat.

josefinnetz

 

Att beskriva sin personliga stil med tre ord

När Josefin skulle beskriva sin stil i tre ord blev det lite klurigt och istället levererade hon en hel mening till oss: ”Skandinavisk, naturliga material, mix mellan gammalt och nytt för en personlig stil.” Det känns som om hon sätter huvudet på spiken och när vi kikar in i hennes hem ser man tydligt att hon håller sig till dova, ljusa färger i både textilier och möbler som är populära inte bara för säsongen utan för skandinaviska hem över lag.

Det rum som gör henne mest stolt är det stora köket som hon använder friskt för att bjuda vänner och familj på mat i. Även det går i ljusa gråa och vita toner och livas upp av grönska på väggar och bänkar. Vi tycker speciellt om redskapshyllan där olika former och material får samsas och skapa ett intressant uttryck. Uppdatera dina köksredskap med produkter från Royaldesign.

köket

 

”Jag älskar Art Deco”

Det kanske inte framgår i den inredningsstil som Josefin visar upp från sitt hem men när vi frågar vilken alternativ inredningsstil hon skulle vilja använda om hon fick göra om allt i hemmet svarar hon att hon älskar Art Deco-stilen. ”Hade vi bott i en sekelskifteslägenhet hade jag nog gått all in på den men i vårt faluröda skärgårdshus så passar inte det in. Man måste utgå från husets grundstil även om man såklart kan blanda in lite olika stilar.”

För att få fram den stil som finns hemma hos familjen Netz idag berättar Josefin att de köpte en hel del begagnat när de flyttade från sin lägenhet till ett hus för att kunna fylla upp det med möbler. ”Nu har vi kunnat byta ut till saker vi verkligen vill ha successivt och har vi inte lika mycket gammalt. Jag gillar att blanda in gamla möbler och inredning för att få en härlig och personlig mix.” Det senaste loppisköpet var en begagnad dagbädd som hon polerade till sin egen stil genom lite lasering och byte av tyg.

Vardagsrum

”När jag köpte dagbädden hade den orange och brunt 70 tals tyg och trät var också väldigt gult men väldigt snygg design. Jag slipade den och vitlaserade den och klädde om den i ett grått linnetyg. Jag blev supernöjd med resultatet!”

 

Senaste tillskottet hos familjen Netz

Eftersom Josefin nu går och väntar på att Lillebror ska komma hem var det senaste köpet till hemmet en vagga för bebisen att sova i.

 

barnrum

Med inspiration från Instagram och bloggar

”Jag hittar väldigt mycket inspiration på Instagram och bloggar (följer många olika, både inredning, mode, livstil) Man får se upp lite bara då det är väldigt lätt att tappa bort sin egen stil med detta konstanta flöde av bilder. Det är lätt att hänga på trender och trist när det ser likadant ut i alla hem!” Till exempel kan du läsa på Josefins blogg vilka Instagramkonton hon tycker mest om.
colorelles

Bilderna ovan är hämtade från ett av de kontona som Josefin tycker om: @colorelles

När vi frågar henne om vilka trender som blir stora under 2017 säger hon ”Det är mer kalla metaller som dominerar nu och sten och trä istället för marmor. Även sammet syns överallt på såväl soffor, gardiner och kuddar.”.

Tack för att vi fick komma hem till dig Josefin och lycka till med tillskottet önskar vi på Royaldesign!