Kristine Lynum Bjerkem driver designföretaget Lynum Bjerkem som designar med glasprodukter. Här delar bordslampor, hängande lampor, vaser, burkar och skålar samma grundform vilket gör serien väldigt kreativ. Glaset blåses av professionella glasblåsare i en träform vilket gör att alla alster ser likadana ut.

LynumBjerkem_Kristine

Lynum Bjerkem startades hösten 2015 när de första produkterna tillverkades på riktigt men processen dit har varit lång. ”Första gången jag visade dem offentligt var på Österlen i våras och det känns bra och roligt! Det är spännande också att få känslan för responsen av produkterna.”

Kristine blåser inte glasen själv men är utbildad glasblåsare i Kosta där hon bodde i tre år innan hon gick en formgivningsutbildning på konsthögskolan i Oslo. ”Jag har alltid kommit tillbaka till det här med glasblåsning och det är med hjälp av mina goda vänner som de första prototyperna kom till”, säger hon.

LynumBjerkem_vas

”Det är första gången jag är på Formex och jag är jätteglad att få vara här! Jag fick ett mail om att jag fick bli en av de som ställde ut i Young Designersområdet och jag blev så glad.” Hon hoppas att Formex kommer ge henne fler kontakter som hon kan ha nytta av i framtiden. Framförallt vill hon gärna göra samarbetsprojekt med de andra som ställer ut i Young Designersområdet.

För framtiden hoppas hon på fler serier och en ökad försäljning. ”Jag vill ha flera olika projekt igång och göra mer inredning också”.