Denize Da Silva är grundaren till Stylingbolaget tillsammans med Sebastian Ekman. De homestagar din lägenhet inför lägenhetsförsäljningen och ser till att du visar upp den från sin absolut bästa sida. Idag får vi lite inblick i deras arbete med hjälp av Denize som svarar på Royaldesigns frågor.

”Vi kommersialiserar och skapar en unik känsla på en och samma gång”

Stylingbolaget_inaction1

Foto: Henrik Nero

Denize berättar att Stylingbolaget homestagear lägenheter inför kommande  försäljningar för att så många köpare som möjligt ska kunna föreställa sig själva i lägenheten. De använder en skandinavisk, avskalad stil blandat med den prägel lägenheten de stylar kommer med. ”Vi kommersialiserar och skapar en unik känsla på en och samma gång”, säger hon.

Stylingbolaget startades av en slump

När Denize och Sebastian skulle sälja sin egen lägenhet reagerade mäklaren över deras inredningsstil. ”Han tyckte att vår lägenhet var fint stylad och undrade om vi arbetade med Homestaging”, berättar hon. ”Vi började kika på marknaden och såg snabbt att det fanns ett samband mellan fin inredning och slutpriset på bostadsrätterna som såldes” lägger hon till och så kom det sig att Stylingbolaget startades för lite mer än ett år sedan.

stylingbolaget_kok

Foto: Henrik Nero

Att slå sig in på ny bana inom homestaging kan kännas som ett stort kliv men inte för Denize. Hon har tidigare arbetat som inköpare för stora modeföretag och mode och inredning går hand i hand om du frågar henne. ”Mode och inredning har alltid funnits i mitt liv och jag har ett stort intresse för estetik” berättar hon.

Idag är det mäklare som rekommenderar deras tjänster men det är alltid säljarens beslut att ta in en homestager eller inte.

Superneutrala färger och en touch av rådande trender

Inredningsstilen som Stylingbolaget använder sig av är modern och använder mycket, som de kallar dem, superneutrala färger. ”Vitt, svart, grått och blått är färger som är enkla att tycka om eller inte ha en åsikt om” säger Denize och använder grönt och rosa som exempel på färger som många istället antingen tycker om eller inte tycker om.

De arbetar också en del med trender inom inredning för att lägenheterna ska kännas fräscha med de har alltid tanken på att så många som möjligt ska tycka om inredningen inför lägenhetsfotografering och visning.

stylingbolaget_sovrum

Foto: Henrik Nero

Vilket rum är det svåraste att stagea?

”Jag tycker att badrummet är det svåraste rummet att homestagea eftersom det oftast är litet och inte finns så mycket att göra för att piffa till rummet” svarar Denize. Hon fortsätter ”Vardagsrum är så mycket enklare eftersom vi har en större yta att leka med och lägger du in en ny matta gör det väldigt stor skillnad för hur rummet uppfattas men om du byter ut en tvål i badrummet gör inte det lika stor skillnad”.

Om du vill byta ut din matta hemma kan du läsa Royaldesigns Mattguide här för att välja den perfekta mattan!

stylingbolaget_badrum

Foto: Henrik Nero

Här kan du läsa om hur du stylar om ditt hem rum för rum inför en lägenhetsvisning.