I Rice’s monter på Formex hittar jag Christine Cambring. Christine driver Instagramkontot “Husnummertjugo” och arbetar som inredningsstylist.

IMG_1501

När väcktes intresset för inredning?

Redan som barn hade Christine ett intresse för inredning och brukade möblera om hemma. Hon gillade att pyssla, måla om och hålla på med kreativa saker. Karriärsmässigt började Christine hålla på med inredning för 2 år sedan då hon startade sitt Instagramkonto och började utbilda sig.

När Christine startade sitt Instagramkonto gjorde hon det för familj och vänner. Hon hade ingen avsikt att kontot skulle bli stort. “Jag fick fler och fler frågor på hur jag hade gjort vissa saker och hur jag hade använt färgerna tillsammans. Sen så har det bara rullat på”. Hon försöker skala av ytan av att allt hela tiden är perfekt, vilket uppskattas av hennes följare. “Jag kan skriva att jag har haft en pissdag. Livet är ingen dans på rosor och det delar jag med mina följare”.

Själv har hon haft många olika stilar i sitt hem, och hon jobbar med alla olika stilar även fast hon inte tycker sig vara bra på alla. “Vet jag att jag har en kund som absolut vill ha en stil får jag läsa på lite mer om det”.

 IMG_7308 

Kundkännedom är a och o

För Christine är det viktigt att ta reda på vad kunden är för slags person för att kunna inreda så bra som möjligt. Vissa personer behöver ett hem som piggar upp och ger glädje, andra ett hem som lugnar efter en stressig dag. Många kunder vill göra om hemmet till en helt ny stil, men det visar sig ofta att dom bara behöver en liten förändring och att den stilen inte alls passa dom. När hon inreder åt kunder vill hon inte att dom ska tröttna om ett halvår.

Om Christine endast ska göra om ett rum hos en kund gör hon lätt om hela hemmet i huvudet. Hon tycker det är viktigt att tala om för kunden att hålla en röd tråd i hela hemmet, och det slutar oftast med att hon får göra om flera rum. Sovrum, kök och vardagsrum är de rum som är vanligast att kunder vill göra om.

IMG_1190 

Utbrändheten hjälpte henne hitta sin stil

Christine hämtar inspiration från Instagram, pinterest och livet. Hon har själv drabbats av utbrändhet och levde med det i många år. Hon försökte hjälpa sig själv genom att bland annat måla alla golv vita för att få in ljus och ta in mer färg till hemmet. Detta ökade inte bara hennes utan hela familjens kreativitet. Hon tycker det är häftigt att man kan se skillnad i humör och ork genom rätt inredning. Christine funderar på att bolla vidare på hur man kan hjälpa bland annat utbrända personer genom att ta in de rätta elementen i hemmet.

IMG_0444

Vad kan vi förvänta oss för inredningstrender 2017?

Färgmässigt tror Christine att det kommer fortsätta vara mycket blått. Vi kan också förvänta oss grönt, rosa och mycket naturmaterial, bland annat linne vilket syns mycket på Formex. Hon tror stenhårt på den naturliga trenden med naturmaterial och återbruk. Återbruk ligger henne varmt om hjärtat men hon tycker det är svårt i hennes yrke. “Återbruk för mig är när man köper något man verkligen, verkligen vill ha, och behåller det en längre tid. Om man köper något som är hållbart men tröttnar snabbt så blir det ändå inte hållbart”.

Christine säger att hon själv inte är så trendkänslig, vilket också har mycket med hållbarheten att göra. Hon tycker det är bra att hållbarhetstänket blivit trendigt, men tycker att modebranschen behöver komma ikapp.