När du ska sälja din lägenhet vill du visa upp den från sin absolut bästa sida och för det anlitar många ett homestagingföretag. Vi har fått prata med Denize Da Silva från Stylingbolaget som gör din lägenhet mer attraktiv inför en lägenhetsförsäljning.

Förra gången vi pratade med Denize berättade hon att badrummet är det rum som är absolut svårast att styla om eftersom det är lite utrymme att arbeta på och det finns inte så många saker du kan byta ut, kaklet sitter där det sitter så att säga.

Stylingbolaget_inaction2

Gör köket levande

Köket brukar kallas för bostadens hjärta och det här rummet ska kännas luftigt och modernt men framförallt fräscht. Det som är tacksamt med att styla om köket är att du inte behöver ha så mycket saker i köket, det är redan så mycket som händer vilket gör att utmaningen snarare ligger i att få bort störmoment än att lägga till inredning. Av den anledningen börjar Denize med att säga: “Först och främst handlar det om att rensa. Rensa rensa rensa och när du gjort det ska du rensa lite till.”

När du har rensat undan allt som inte behöver stå framme kan du fundera över vad det är du vill framhäva i ditt kök. Är det en vacker blandare vill du ha så få intryck som möjligt som stör runt om kring eller är ljusinsläppet extra bra i ditt kök så kanske du ska satsa på ett par ljusa gardiner för att ytterligare framhäva det.

stylaomkoket

Foto: Henrik Nero

Här hittar du alla våra designprodukter för köket.

Denizes handfasta tips när du stylar om ditt kök:

 • Ta bort allt som inte behöver stå framme. Avskalat känns fräscht och rent.
 • Fyll på kryddhyllan med nya förpackningar. Det ser bra ut med uppfyllda burkar.
 • Köp in färska örter och frukter och ställ i köket.
 • Om du vill täcka upp ett mindre smickrande kakel kan du göra en liten installation med skärbrädor, blomster och karaffer i ett av hörnen.

Ta in ett värmeljus till badrummet

Badrummet är som tidigare nämnt, det svåraste rummet att styla om i hemmet. Dels eftersom det är litet men också för att det oftast är grunden som känns omodern. Att ställa sig och riva ut kakel är ju inte idealt för en visning.

“Toaletter och duschar är i regel ganska tråkiga så det du vill framhäva är istället ett snyggt kakel eller handfat” berättar Denize.

stylingbolaget_badrum

Foto: Henrik Nero

Beställ ett par nya, mjuka handdukar från vårt badrumssortiment.

Tips när du stylar om ditt badrum eller din toalett:

 • Investera i en snygg tvål och ett fint doftljus eller en ljusstake.
 • Om du har en tvättmaskin kan du ställa någonting på den, en liten korg med tops och bomullsrondeller, några handdukar och ett värmeljus till exempel.
 • Glöm inte att ta in gröna växter!
 • Har du ett badkar kan du med fördel köpa en lyxig ryggborste och göra en liten spa-installation till fotograferingen.

Våga dig på en stökig säng

“Så fort du bäddar kan du ha vilken säng som helst och det kan förändra känslan totalt i rummet” säger Denize. På Stylingbolaget arbetar de olika beroende på vilken typ av bostad de är i och hon berättar att de i regel har en traditionellt bäddad säng om lägenheten är ett större objekt medans en “obäddad” säng passar utmärkt till en lite mindre, mer modern lägenhet.

I sovrummet finns oftast ingenting att dölja utan här gäller det att skapa en stämningsfull känsla med hjälp av textilier. Här handlar det mesta om sängen och Denize säger också att du måste våga flytta på den efter var den blir bäst fotograferad. “Ibland kan sängplaceringen bli svår beroende på var fönster och dörrar är placerade. Traditionellt vill du inte ha sängen bakom ett fönster eftersom du gärna vill vakna upp och kunna titta ut men ibland blir det bättre för både bilderna och rummet att flytta på sängen.”

stylaomsovrummet

Foto: Henrik Nero

Lätta upp bäddningen med ett sängöverkast från Royaldesign.

Tipsen som gör stylingen av sovrummet enkel:

 • Våga placera om sängen.
 • Gör en fin bäddning av sängen, använd dig av kuddar, överkast, filtar och bädda traditionellt.
 • Ska du våga dig på att bädda slarvigt behöver kvalitén på lakanen vara hög. Linne är ett material som är mycket populärt just nu och bädda gärna i flera lager med olika mönster och färger som kompletterar varandra.
 • Garderober fotograferas oftast inte men för en visning är det viktigt att du har rensat den ordentligt, det är ingen som vill se en överfylld garderob eftersom det tyder på dåliga förvaringsmöjligheter.
 • Har du högt i tak? Testa att hänga in en stor taklampa som tar för sig. Om du har lägre i tak är spotlights eller en plafond som sitter nära taket det bästa alternativet.

Lek med tavlor på väggarna

Vardagsrummet ska kännas luftigt och ge ett inbjudande intryck. Av den enkla anledningen bör du möblera så att du möts av en härlig soffa snarare än av en tv-apparat. “Vardagsrummet är det roligaste rummet att stylea om eftersom det finns så mycket plats att arbeta på” säger Denize.

stylaomvardagsrummet

Foto: Henrik Nero

Textilier som mattor och gardiner gör stor skillnad för känslan i rummet men också valet av tavlor och kuddar i soffan. I vardagsrummet är det oftast planlösningen som sätter käppar i hjulet berättar Denize “Att placera matbord och soffa så att det ser rymligt ut kan vara jättesvårt. Helt plötsligt har man en sned vägg eller ett snedtak att ta hänsyn till”.

Så stylar du om ditt vardagsrum:

 • Häng upp tavlor på väggarna, det ser tomt ut på fotograferingen annars.
 • Använd mycket textilier i soffa, på golv och i fönster.
 • Se till att som på alla ställen i lägenheten ha plockat undan alla onödiga saker.

Några sista tips

Nu har du fått lära dig hur du gör för varje rum och vad som kan vara bra att tänka på. Här kommer några slutgiltiga tankar som du bör ha med dig när du stylar om ditt hem.

 • Ta bort alla onödiga saker
 • Fundera på vilka styrkor rummet har – hur kan du framhäva dem?
 • Fundera på vilka svagheter rummet har – hur kan du göra dem mindre påtagliga med hjälp av inredning?
 • Växter gör mycket, låna av kompisar eller köp som du kan använda i lägenheten. Snittblommor gör vilken lägenhet som helst mer hemtrevlig.