Nu kan vi glatt meddela att vi har fått in tio nya varumärken i vår e-handel. Här kommer en lista på de märken vi tagit in.

AYTM
AYTM_mod

Detta Danska varumärke andas originalitet och avskalad snygg design ända ut i fingerspetsarna. I sina stora kollektioner har de både möbler och mindre designföremål som brickor, vaser och ljusstakar. AYTM arbetar med traditionella geometriska former och gör dem intressanta med val av material i spännande kombinationer.

Ett av AYTMs trademarks är den högblanka mässingen som de mixar med allt från glas, marmor och trä för att skapa ett häftigt intryck i sina designs.

 

Design: Kristina Stark

DesignKristinaStark_mod

Detta är ett självklart varumärke att ha hemma i vitrinskåpen om du tycker om stilrena former. Kristina Stark använer sig av rena linjer och sägs redan vara en designklassiker. 2016 vann hon ELLE Decoration Awards i kategorin “Årets produkt för det dukade bordet” med de vackra tallrikarna, skålarna och kopparna som tillhör serien “Still Life” och vi håller helt klart med ELLE om att hennes måltidsset är att räkna med.  

 

Globen Lighting

globen_mod

Med sin designbas i Sverige har Globen Lighting skapat några av de klassiker du finner runt om i svenska hem. De använder sig ofta av glaskupor i olika borstningar men fyller ut sin kollektion med olika metaller och trämaterial som alla andas en skandinavisk, glamorös stil.

Deras lampa “Astoria” som är en kombinerad hylla för väggmontering fick ett pris i Hus och Hems designtävling förra året.

 

Herman Miller

Herman_Miller_mod

Herman Miller är ett hundraårigt möbelföretag som designar tidlösa designs för företaget, hemmet och den allmänna platsen. På RoyalDesign har vi valt att ta in den ikoniska lampserien Bubble Lamps som George Nelson designade 1947 och som från början inspirerades av svensk design.

 

Kristina Dam

Kristinadam_mod
Med bakgrunden som arkitekt och grafisk designer blev Kristina Dam känd för sin limiterade serie illustrationer. Hennes designs är inspirerade av raka och starka former i material som mässing, marmor, glas, stål, ek och det supertrendiga spegelglaset. Gemensamt för hennes designobjekt är att de är minimalistiska och på RoyalDesign hittar du allt från hennes prints till dekorationer och möbler.  

 

Monograph

Monograph_mod

Som en del av House Doctor hittar du numera varumärket Monograph. De specialiserar sig på att ge det vardagliga kontorsmaterialet en känsla av lyx och stil som får den kreativa tänkaren att ta sitt arbete till nästa nivå. I deras senaste kollektion är mässing det genomgående materialet som plockas upp i såväl gem som linjaler och matchas med dova pasteller i naturliga material.

 

Serax

serax_mod

Serax har gått från att vara ett litet företag som sålde blomkrukor till att ha över 4000 objekt i sina kollektioner sedan bröderna Axel och Serge tog över företaget från sin mamma 1986. I och med den stora omfattningen av designs kan du garanterat hitta någonting som passar perfekt in i ditt hem. På Royaldesign har vi valt att fokusera på Serax kökstillbehör som brickor, och tallrikar men du hittar också belysning, hyllor och vaser att förgylla hemmet med.

 

Showroom Finland

showroomfinland_mod

Detta varumärke från Helsingfors arbetar med hållbar och smart design där det föredragna materialet är plywood och stål. De har vunnit många priser inom kategorin “ekologisk design” sedan starten 2001. Med sina vackra lampor ur PLIKE-serien har Showroom Finland lyckats med smart design och lamporna monteras helt utan lim och skruv.  

 

Solstickan Design

Solstickandesign_mod

Få svenskar har missat den klassiska solstickepojken som finns på tändsticksförpackningarna. Från Solstickan Design hittar du fler produkter med det fina motivet på och på Royaldesign hittar du bland annat kuddfodral och posters men också eld-inspirerade produkter som brandfiltar och brandsläckare. Riktigt snyggt för dig som vill ha skyddsutrustning hemma utan att låta den ta för mycket uppmärksamhet.   

 

Woud

woud_mod

Woud strävar efter att hela tiden skapa innoverande designs med tydlig koppling till den skandinaviska inredningsstilen. Varumärket kommer från Danmark och drivs av paret Mia och Torben Koed. Alla designs väljs noggrant ut för att hela sortimentet ska ha en funktion, ett syfte och en mening samtidigt som designen ska kännas tidlös. Över lag genomsyras Woud av mjuka former i olika naturmaterial.