Efter ett kortare sommaruppehåll är vi nu tillbaka och tur är väl det. För nu kommer nämligen hösten, den kanske bästa av alla årstider för inredning. Sommarens lättare inredning och gladare färger kan nu bytas ut mot det mer jordnära och rustika som skapar riktiga myskänslor och värme i hemmen. Först ut av höstens inredare är Viktoria Holmgren som är personen bakom instagramkontot Baravickan och bloggen med samma namn. Hon beskriver sig själv som en kreativ person med många intressen vilket återspeglar sig i hennes arbete som influencer, stylist, fotograf och förskolelärare. På Baravickan.se får vi följa hennes liv från en liten fridfull by utanför Umeå, fyllt med två barn och en stor nypa inredning.

baravickan profilbild

Beskriv din inredningsstil i tre ord?

”Hm… Blandad, föränderlig, lugn? Fast jag skulle givetvis lägga till femtioelva ord till för att förklara det hela haha! Blandar gärna nytt och gammalt och sätter gärna min egna prägel. Gör om titt som tätt med enkla medel men vill framför allt att vårt hem ska kännas som en lugn och harmonisk plats. Det försöker jag förmedla i mina bilder iallafall, även om det sällan är lugnt här med två små barn haha!”

Viktorias inredningsintresse började redan som liten då hon ofta ägnade tid åt att möblera om och bädda fint, men även åt att rita, måla och bygga saker. En annan favorit var att skapa små mysiga krypin till sina dockor. Viktorias känsla för att inreda och fixa hemma utvecklades och på senare tid har även ett intresse för fotografering vuxit fram. ”Känslan att ha tagit en perfekt bild är oslagbar!”

”Älskar att hitta möbler på loppis”

Att hon var händig och kreativ som liten går också igen i Viktorias inredningsstil. ”De flesta av våra möbler är second hand. Älskar att hitta möbler på loppis, se potentialen och eventuellt ge den ny färg för att passa in. Billigt, hållbart och personligt.” Ett fynd som hon lyfter lite extra är ett slagbord som hon hittade för en hundring, och som nu fått nytt liv som köksbord hemma hos familjen.

Baravickan köksbord

En del modernare inredning finns också i huset där vi hittar en blandning av olika texturer och material, och där det nya får bryta av mot det gamla. Däremot kan även de nyare inköp behöva lite personlig touch och kärlek, som det senaste inköpet, några bokhyllor från IKEA, som målades om för att få samma nyans som väggen som de står mot.

Baravickan bokhyllor

Om du fick ändra om allt i en helt annan stil – vilken skulle du ta dig an då?

Även om vi älskar hur Viktoria inrett sitt hem med sobra väggar som lyfter detaljerna och kontrasterar mot de många levande materialen var vi tvungna att fråga om det fanns någon annan stil som lockade, och åt vilket håll hon skulle gå ifall hon ändrade om allt i en annan stil. Svaret vi fick var kanske lite oväntat men något som återigen visar hur mångsidig och fantastisk inredning kan vara. Jag är faktiskt rätt svag för 50-tal med teak och hela köret! Färger, tapeter och stilrena sköna former ála 50-talsdesign.”

Vilken del av ditt hem är du mest stolt över?

”Oj vad svårt. Jag är ju svag för barnrummen. I sonens rum tycker jag att jag har fått till det rätt bra i blandningen med både färger, material och känslan. Vårt vardagsrum har potential också, vi byggde ut huset med ett stort vardagsrum med över 4 meter i takhöjd. Det rummet är fantastiskt men jag jobbar fortfarande på att få till det där inne, vet inte riktigt vad jag söker så det tar lite tid att hitta rätt.”

Baravickan barnrumBaravickan vardagsrum

Var hittar du din inspiration till din inredning, och vilka inredningsbloggar följer du?

”Jag hittar så mycket på instagram, hos både större och mindre konton. Finns bara en blogg jag följer slaviskt och det är Annakubel.se Hon är en fantastisk fotograf och inspiratör! Hon har sån känsla att man blir avundsjuk haha!”

Och medan Vitoria är avundsjuk på Anna är vi avundsjuka på Viktoria, men tackar hjärtligast för att hon kickat igång höstsäsongen på det allra bästa av sätt. För dig som inte kan få nog av Vickans härliga och harmoniska inredning, eller som behöver inspiration om hur man får användning av sommarens loppisfynd som kanske ännu inte helt hittat hem, hittar ni henne på Instagram som Baravickan eller på Baravickan.se.