Julen – mångas absoluta favorit av högtider på året. Vi har alla härliga minnen från barndomen med starka doftintryck, synintryck, stämningen, familjeaktiviteterna samt de förberedande sysslorna och spänningen inför julklapparna förstås. För att få till den rätta stämningen för din familj kan det vara bra att inreda med mycket röda och mörkgröna textilier. I denna artikel har vi samlat inspiration och inredning för att du ska få till den rätta stämningen hemma. Trevlig läsning!

 

Traditionell juldekoration och inredning

Tradition är alltid mysigt. Vi svenskar är annars ett väldigt modernt och trendföljande folk vilket gör det skönt att alltid ha ett stilmässigt ankare på året att minnas och se fram emot. Julen är en sådan tid inredningsmässigt. Här vet vi vad som gäller varje år, vilka färger och mönstren som funkar och vad som skapar den mysiga julstämningen. Med det sagt går det alltid att variera tradition också. Ett av märkena som är duktigt på detta är Lexington med sina härliga textilier.

julen_stilmässigt_ankare_3

 

Rutigt och quiltade harlekinmönstren i rött, grönt, vitt och blått

När det kommer till mönstren är rutmönstren och quiltade harlekinmönstren alltid rätt. Traditionellt, mysigt och funkar alltid till rött och grönt. Prydnadskuddar, överkast, sängkläder och bordsdukar är perfekta med dem. Stora textilier som inreds med i både sovrummet, vardagsrummet och på matbordet i matsalen.

lexington_rutigt_harlekinrutigt_textiler

Detaljerade mönstren för de små detaljerna

Sedan finns det också typiska julmönstren i form av granar, snöflingor och liknande som är mer på detaljnivå. De blir oftast snyggast att ha på mindre saker som dessa pappersservetter och tygservetter från Klippan Yllefabrik och Marimekko.

servetter_jul_mönster

Röd juldekoration

Röd är den traditionella färgen vi alla förknippar med julen. Till sängen i sovrummet har Lexington tagit fram ett mysigt påslakanset med rutmönster, ett tjockt och mjukt överkast med lyxigt quiltat mönster och ett matchande kuddfodral. För matbordet har de även en stämningsfull bordsduk i ett röd och-blå-rutigt mönster. Komplettera gärna med Solstickan Designs fina servetter, tändsticksaskfodralet Hommage från Design: Kristina Stark, den fina muggen och doftljuset från Lexington och doftljuset Jul från Skandinavisk med ljuvliga juldofter.

jul_röd_dekoration_5

+ Grön juldekoration

Komplettera gärna den röda dekorationen och inredningen med den gröna. Här ser du fler fina kuddfodral och plädar från Lexington tillsammans med gran och krans från Star Trading, en mysig fotogenlampa från Karlskrona Lampfabrik, en ljuslykta i matchande grönt från Iittala, doftljus med skogsdoft från Skandinavisk, en grytvante från Per Morberg och en snygg julgranskula i fin sammet från House Doctor. Lite trendigt får det vara i jul med!

jul_grön_dekoration_2

+ Fina mässingsdetaljer

Inredningsdetaljer i mässing förekommer året om men ingen julstämning är komplett utan dem. Julgransfoten till vänster på bilden från Ferm Living ger en härlig skinande lyster under julgranen vid klapparna.

Den fina ljusstaken i mitten från Skultuna ger i sin tur en klassisk stil och blir fin på middagsbordet, nattduksbordet, byrån eller skänken. Enkel att flytta på med sitt klassiska öra på sidan.

För när det levande ljuset ska släckas så har vi även den fina ljussläckaren Manu till höger från AYTM. Ett snyggt och prydligt sätt att släcka ljusen på när du vill slippa stearin på bordsduken.

mässing_julgransfot_ljusstake

= Julkänslan är fixad och mysigt blir det!

Sådär! Nu är rött, grönt och mässing kombinerat och det börjar kännas som jul. Då är det bara familj, vänner, god mat, julgröten, glöggen, Kalle Anka och julklapparna kvar.

jul_iredning_dekoration_omslag

Hitta din egna unika juldekoration och inredning på royaldesign.se

För fler härliga inredningsdetaljer i juliga färger och material kan du enkelt kolla på vår hemsida och filtrera efter färg och material. Tack för att du läst och trevlig julshopping!

royal_design_filtrera_efter_färg