I den sista DIY-guiden till hur du gör en adventsljusstake ska vi göra en av det lite oväntade materialet: glasspinnar. Om du inte älskar glass finns det glasspinnar att köpa på till exempel Panduro och man kan köpa i olika storlekar. Eftersom det inte finns någonting härligare än att tända ett ljus på söndagsmorgon ville jag göra en mindre ljusstake som kunde stå antingen på nattduksbordet eller inne på toaletten.

Det är ju inte bara advent i köket och vardagsrummet eller hur?

Läs de andra guiderna här:

Gör din egen adventsljusstake del 1: Glasburkar

Gör din egen adventsljusstake del 2: Betong

 

Om du känner att det är alldeles för mycket av ett projekt kanske den klassiska Kuben från By Lassen känns lite liknande med sin enkla form och med fyra ljushållare i en kvadrat.’

advetsljusstake_kubusbylassen

Så gör du vår adventsljusstake:

Såklart kan du själv avgöra vilken typ av pinnar du använder, kanske finns det några riktigt fina pinnar ute i naturen du kan ta in och använda för en mer rustik känsla? Jag har använt små glasspinnar och små ljushållare för att sedan sätta små Liljeholmsljus i, men med större pinnar och stora ljushållare blir det en perfekt ljusstake att ha ståtliga kronljus i mitt på middagsbordet.

Detta behöver du för att göra din adventsljusstake:

  • Glasspinnar
  • Limpistol / Locktight
  • Ljushållare
  • Grönmossa eller annat att pynta med

advetsljusstake_glasspinnarprepp

1. Limma glasspinnarna

Lägg upp glasspinnarna och limma i kanterna. Lägg vartannat lager och bygg på tills du känner att ljusstaken har önskad höjd.

advetsljusstake_glasspinnarlim

2. Limma på ljushållarna

Tryck fast ljushållarna med lim. Sätt ett i varje hörn eller inspireras av Kuben av By Lassen och sätt dem i mitten av pinnarna istället.

advetsljusstake_glasspinnarprepparation

3. Pynta mitten

Pynta mitten av ljusstaken med grönmossa, lite grankvistar, ris eller liknande för att få lite grönt i mitten.

advetsljusstake_glasspinnarnattduksbord