Vågad design och inredning med ovanliga former kan skrämma en del. De är oftast inte en del av några trender eller så skapar de egna trender. Det betyder att man behöver vara lite av en trendsättare för att ha dem hemma och att man vågar sticka ut lite. För mycket av dem blir för mycket men som små detaljer i en vanlig inredning kan de vara precis rätt. Den oväntade kryddan i maträtten men som gör den egen i rätt mängd. I denna artikel tipsar vi om några av de coolaste designprylarna i vårt sortiment. Trevlig läsning!

 

Fantasifulla vaser

concrete_chaussures_vas_concrete_sac_vas_selettiEn blomvas är alltid konisk eller cylindrisk. Eller? Inte alltid. Som bevisat på denna bild kan i princip vad som helst vara en vas. Om du vill ha en något annorlunda inredningsdetalj bland all vanlig inredning kan dessa vaser från Seletti vara något. De är nästan som tagna från en övergiven stad där grönskan har tagit över och börjat växa på kvarglömda ting. Riktigt snygga!

 

Fantisera om vaser?

muse_ kiki's_derriere_vas_georgia_vas_jonathan_adlerVissa kan ha svårt för naket men Jonathan Adler lyckas använda det i sina vaser på ett lyxigt och elegant sätt som inte blir vulgärt och osmakligt. Med det sagt kanske inte alla vågar ha dessa vaser på bordet. Den som gör det får dock en allt mer unik inredning. Vågar du?

 

En vas med attityd

pistol_vit_guld_vas_bloomingvilleGlammigt eller vulgärt? Kanske lite av båda två.  Om du inte har råd med table gun-lampan så kan denna blomvas från Bloomingville vara ett häftigt och mycket prisvärt alternativ. Låt den stå som den är på bordet eller avväpna den genom att sätta ned en blomma i pipen. En sak är säker: Man måste ha lite attityd för att ha denna på bordet!

 

Levande ljus vet vi vad det är men levande lampa?

monkey_lamp_selettiInte riktig en levande lampa men nära. Denna coola bordslampan från Seletti föreställer en apa med en glödlampa i ena handen. Kul grej som blir en härlig inredningsdetalj på skrivbordet eller på golvet. Den ger liv till din inredning och blir ett kul samtalsämne!

 

Låt djurriket ta över dina väggar också

kung_af_djungeln_poster_drottning_von_savannen_poster_lisa_bengtssonDe här posters skiljer sig lite från dina morföräldrars tavlor på kungen och drottningen. Oavsett vad du tycker om monarki så är dessa tavlor riktigt härliga och fyllda av personlighet. Har du och din partner nog med självdistans för att låta dessa tavlor representera er i vardagsrummet? Era gäster kan säkert känna igen er i motiven. Mycket härliga!

 

Diskställ som bänder på verkligheten

inception_diskställ_selettiAtt handdiska tillhör förmodligen inte dina favoritsysslor. Med Inception diskställ från Seletti förvrängs den vardagliga verkligheten för ett tag till något spännande. Precis som i filmen med samma namn bänder skyskraporna lite när du placerar tallrikar, skålar, sopptallrikar och annat i diskstället. Tillverkat i silikon ger det en cool effekt på diskbänken!

 

Trädgårdsslang inomhus?

rusty_rose_trädgårdsslang_vattenslang_vattenkanna_midnight_garden_gloryGarden Glorys grejer passar både utomhus och inomhus. Deras vattenslangar blir snygga inredningsdetaljer och samma gäller vattenkannorna. Visst kan man ha gröna fingrar inomhus också. Dessa finns dessutom i två nya färger, rusty rose och midnight. Snyggt!

 

Härliga kuddar

baboesjka_kuddar_fatboyFärgsprakande är härligt! Med detta set med kuddar från Fatboy kan du antingen fördela ut kuddarna i soffan eller låta dem sitta ihop som en sittpuff på golvet. Traditionella mönstren ala farmor möter härliga 80-talsfärger i neon. Originellt och härligt!

 

Fluffiga och mjuka ryamattor

beni_q_matta_day_homeEn mjuk och fluffig ryamatta under fötterna är alltid skönt. Dessa färgglada och snygga ryamattorna från Day Home blir fina att placera ut vart som helst hemma. Små, smidiga och riktigt mysiga besparar de dina fötter från det kalla golvet. Härligt!

 

Avslutande tankar

Hoppas du blivit inspirerad och nu vågar inreda med lite mer annorlunda och vågad inredning. Tack för att du läst!