Muggar – alla har vi en favorit. Oavsett om du är en inbiten kaffedrickare, tedrickare eller föredrar en varm kopp choklad så dricker du det i en mugg. Vissa har tryck med motiv, en del har text eller bokstäver på. En del har ett öra att hålla i och andra är utan så att du kan värma händerna på dem kalla och ruggiga dagar. Hur ser din favoritmugg ut? Vi tipsar om några av våra absoluta favoriter, bästsäljare och nya favoriter. Trevlig läsning!

 

Muggar med tryck och motiv

muggar_motiv_carolina_gynningEn bild säger mer än tusen ord. Och kanske är det så att en bild på din mugg säger mer om dig än tusen ord? Oavsett om du gillar Star Wars eller fina konstmotiv så finns det något för dig. Några mycket populära är t.ex. dessa muggarna från Carolina Gynning!

 

Muminmuggar

muggar_mumin_arabiaAlla älskar mumin eller har någon form av relation till de finska tecknade karaktärerna. Inte bara barn utan även vuxna kan relatera till dem. Självklart passar de utmärkt att ha på din favoritmugg. Arabia kommer då och då ut med nya limiterade muggar med nya motiv från serien. Habegäret är stort. Mycket mysiga och fina!

 

Stora eller små muggar?

muggar_stor_och_liten_rörstrand_eva_soloTar du ofta fler koppar eller gillar du att dricka ur samma kopp lite längre och njuter? Små muggar är perfekt för det första medan de lite större är perfekt för det andra. Rörstrands Swedish Grace mugg är på 50 cl och är en av de större i storlek. På andra sidan har vi lungomuggen från Eva Solo. Snygg mugg med modernt inslag med en sleeve i mattsvart silikon. En för skrivbordet och en mindre för morgonens uppfriskande espresso!

 

Muggar med text eller enskilda bokstäver

muggar_text_citat_bokstav_ernst_design_lettersPrecis som kläderna man bär är muggen ofta en representation av den man är eller något man gillar. Ett sätt att uttrycka det är att skaffa en med text, citat eller en bokstav på. Om du t.ex. tycker Ernst Kirchsteiger är härlig med sina citat så finns de nu på hans egna stilrena muggar. Om du vill ha en med din första initial på så har Design Letters sina muggar med bokstäver på. Denna på bilden passar t.ex. en Anna eller Axel. Riktigt snygga!

 

Mugg med eller utan öra?

muggar_med_och_utan_öra_royal_copenhagen

Vissa vill ha muggar utan öra och de flesta vill ha med. En utan är härlig och varm att hålla i kalla och regniga höstdagar. Låt den svalna lite innan du tar i den så du inte bränner dig bara. Om du vill njuta av ditt kaffe, te eller varma choklad direkt kan dock en vanlig med öra vara bäst. Vilka föredrar du?

 

Avslutande tankar:

När det finns så många som dricker kaffe eller te så finns det definitivt kaffemuggar och temuggar för alla i olika storlekar och designs. Hoppas du blivit inspirerad och hittat någon som passar dig bra. Annars hittar du hela vårt sortiment här. Tack för att du läst!