Det fanns en tid när tvättkorgar vara tråkiga. Man stoppade gärna undan dem under tvättbänken där de inte syntes. Idag finns de dock i en mängd snygga material, färger och mönstren som gör de riktigt snygga att inreda med. Det får en att börja tänka om man inte kan använda dem till mer än bara förvaring av smutstvätt. I denna artikel listar vi 10 kreativa och originella alternativa användningar för dem. Trevlig läsning!

tvättkorgar_kollage

 

10 andra saker du kan använda dina tvättkorgar i tyg till

(Notera att detta bara är förslag. Tvättkorgar är främst framtagna för att lastas med smutstvätt och är inte gjorda för något annat. Att gå efter dessa förslag görs på egen risk och vi tar inget ansvar för om din tvättkorg skulle gå sönder)

1. Förvara brasved

Visst finns det redan vedkorgar och vedställ, men ibland funkar en tvättkorg precis lika bra. Om inte annat blir den ett mycket snyggt alternativ.

 

2. Förvara tidningar och magasin i en annan

Precis som det finns vedkorgar och vedställ så finns det även tidningsställ. Det hindrar dock inte oss från att tänka tanken att man även där kan använda en tvättkorg i tyg istället. För att piffa upp det lite!

 

3. Städa undan leksakerna i vardagsrummet med dem

Att ha tvättkorgen i vardagsrummet gör det enkelt att plocka upp och samla ihop leksakerna efter att barnen lekt klart med dem.

 

4. Ta med leksakerna till stranden

I grunden är tvättkorgen en rund kasse med en styv botten. Därför är den perfekt att bära med dig saker. Ett utmärkt exempel är att ta med spadarna, formarna och vattenkannan till stranden och göra sandslott och figurer med barnen.

 

5. Klä blomkrukan och ge den en spännande look i vardagsrummet

Trött på dina blomkrukor? Ge dina golvkrukor en ny look genom att sätta ned den i en snygg tvättkorg i tyg. Lite annorlunda och krukan blir samtidigt enklare att flytta på med handtagen.

 

6. Använd den som en extra matkasse

Det styvare tyget, den tjocka bottnen och rejäla handtagen gör tvättkorgen perfekt att ta med sig till mataffären och lasta med mjölkpaket och liknande.

 

7. Låt barnen leka kurragömma i den

När barnen fortfarande är små nog kan de leka kurragömma och gömma sig på de mest otroliga ställena. Tvättkorgen är ett perfekt ställe för detta. Att kliva i och gömma sig under en handduk blir ett svårslaget gömställe och nästan omöjligt att lista ut. Det är även ett utmärkt ställe att hoppa upp och skrämmas på. Mycket kul!

 

8. Förvara posters i den på hemmakontoret

Är du en grafisk designer som frilansar hemifrån? Med en av dessa tvättkorgar kan du enkelt förvara dina posters och art prints snyggt på hemkontoret och sedan bära med dem till posten.

 

9. Använd tvättkorgen som picknickkorg till utflykten

Den plana bottnen gör tvättkorgen perfekt att lägga tallrikar och den runda pajen i.

 

10. Gör dem till dina egna med lite härlig textilfärg

Många av dessa tvättkorgar är tillverkade i canvastyg och är perfekt för att måla dina egna mönster eller motiv på. Börja med en vit grundfärg, låt torka och låt sedan fantasin flöda med fina färger.

 

Ska du välja en tvättkorg i tyg, flätad rotting eller i metall?

Tvättkorgarna i tyg är billigast, de i rotting lite dyrare och de i metall är dyrast. De i tyg är väldigt ombytliga, finns med många fina tryck och är lätta att bära med sig. De saknar dock oftast lock och sortering. De i trä eller rotting är vackra och relativt lätta att bära på. Många har även lock vilket är en fördel. Tvättkorgarna i metall är stadiga och är menade att stå på golvet i tvättstugan eller badrummet. Många av dem har lock och vissa även med fack för sortering. Perfekt för att sortera tvätten efter temperatur, vittvätt och färgtvätt eller sängkläder och underkläder. Vad passar dig bäst?

 

Avslutande tankar:

Idag är tygtvättkorgarna lika snygga, dekorativa och trendiga som kläderna du har på dig. Varför inte prova lite nya användningar för dem istället för att bara gömma undan dem i tvättstugan? Hoppas du blivit fylld av inspiration av denna listan och tack för att du har läst!