Om du gillar röda och vita viner och har kommit en bit i ditt samlande så kan ett vinställ eller en vinhylla vara en bra nästa investering. De ger förvaring till dina vinflaskor och visar samtidigt upp dem på ett snyggt och elegant vis. En praktisk sak likväl som en snygg inredningsdetalj att inreda köket med. I denna artikeln kommer vi gå igenom några av vinställen med snyggast design både för vägg, golv och köksbänken i köket. Fina och exklusiva i metall samt praktiska i vit och svart plast. Trevlig läsning!

 

Vägghängt vinställ eller golvmodell för golvet?

Ett vinställ för väggen har oftast inte plats för lika många flaskor vin som ett för golvet men lämnar å andra sidan plats på köksbänken och golvet för mycket annat. De har ofta en något mer exklusiv och experimentell design. Vinställ eller vinhyllor för golvet får oftast plats med fler vinflaskor. De är oftast tillverkade i metall och är ett bra val för dig som samlar på fler sorter eller årgångar. Valet avgörs i hur mycket yta du har eller vad du tycker blir snyggast och mest praktiskt. Så vilket eller vilka ska du välja då? Vi listar några storfavoriter nedanför!

 

Cioso vinställ från Blomus

Cioso är tillverkat i matt rostfritt stål och monteras på väggen. Det har plats för åtta vinflaskor och är designat för att varannan flaska ska vara åt vänster och varannan åt höger. Väldigt elegant och snyggt att ha på köksväggen!

vinställ_vägg_cioso_blomus

 

Pilare från Blomus

Pilare är också tillverkat i matt nickelpläterat rostfritt stål och har plats för upp till tolv vinflaskor. Detta vinstället står på golvet och tar upp minimalt med yta. Fyll upp det med goda viner och spä på med gästfriheten!

vinställ_golv_pilare_blomus

 

Cino från Blomus

Cino är för dig som bara dricker vin då och då. Eller för dig som förvarar resten av ditt vin i en vinkyl eller vinkällare. Precis som de andra ställen är det tillverkat i matt rostfritt stål. Detta har dock bara plats för en vinflaska men kan enkelt justeras i diameter för alla flaskstorlekar. Litet och smidigt!

vinställ_köksbänk_cino_blomus

 

Set-up från Koziol

Set-up är ett snyggt och praktiskt vinställ/vinhylla med oändlig skalbarhet. Det är tillverkat i plast, har en modern design och går att bygga på och utöka med så många enheter du vill, både på höjden och bredden. Med andra ord passar det lika bra i hörnan i köket eller vardagsrummet som mot väggen i vinkällaren. Det passar även utmärkt till att förvara spritflaskorna i. Finns i färgerna vit, svart, grå och röd!
set_up_vinställ_kollage_1

 

Står du fortfarande i valet och kvalet om du ska ha ett hemma? – Här kommer 5 riktigt bra anledningar att skaffa ett ställ till dina viner!

 

1. Du får ett dedikerat ställe för dina vinflaskor och får mer bänkyta över till annat.

 

2. Vinflaskorna förvaras i rätt vinkel istället för stående vilket förhindrar korken från att torka ut. En uttorkad kork spricker och släpper in syre vilket oxiderar vinet utan att du öppnat flaskan. Något som du inte vill ska hända.

 

3. Du kan enkelt sortera dina vinflaskor efter årgång, druvsort, land, vindistrikt eller efter maten den passar till.

 

4. Flaskorna får alltid en bra luftgenomströmning mellan varandra.

 

5. Du kan visa upp dina viner för dina middagsgäster såklart!

 

Avslutande tankar:

Om detta inte är bra anledningar nog att skaffa ett vinställ så vet vi inte vad som är. Om du inte är en stor vinsamlare eller vinentusiast kan ett för enstaka vinflaskor passa bättre. Hoppas du blivit inspirerad och hittat något som passar dina behov.  Tack för att du läst!