Nya favoriter är framtidens nya designklassiker. Ge dem något årtionde på sig så kommer de förmodligen vara där. Det är de hetaste bordslamporna som ligger på topp flera år i rad. Med dessa kan du alltså heller aldrig göra fel. De har hög igenkänningsfaktor och alla vill ha dem i sina hem. I denna artikel går vi igenom de snygga moderna favoriterna av bordslampor som säljs idag. Trevlig läsning!

 

Transloetje batteridriven bordslampa från Fatboy

Transloetje från Fatboy är en bordslampa som går på batteri. Denna moderna klassiker tänds och släcks genom beröring på fotens yta, något som kan tyckas vara magi. Magin är dock fullt avslöjad med det genomskinliga höljet som blottar elektroniken. En magisk lampa med inget att dölja!

transloetje_bordslampa_fatboy

Binic bordslampa från Foscarini

Binic bordslampa från Foscarini har en tidlös och stilren look som lika gärna kunde ha designats på 60-talet. Den har en vit skärm som diffuserar det vita ljuset och gör det behagligt. Huvudet är svängbart i sidled och passar perfekt på skrivbordet. Riktigt snygg och finns i flera fina färger!

binic_bordslampa_foscarini

Plug Lamp bordslampa från ateljé Lyktan

Plug lamp från ateljé Lyktan är en mycket cool bordslampa som sprider ett ljust diffust sken. Tillverkad med en bas i aluminium och en stor glaskupa till lampan har den sin egna stil. En unik design där framsidan på den även har ett eluttag där du t.ex. kan plugga in din mobilladdare. Du kan även koppla ihop flera plug lampor i varandra. En mycket smidig och häftig lampa att ha på skrivbordet!

plug_lamp_bordslampa_ateljé_lyktan

Eos bordslampa från Vita

Vad är bättre och mer passande än en mjuk och fluffig fjäderlampa på nattduksbordet? Eos bordslampa är gosig och fin och ger det rätta mjuka skenet på kvällen när du läser en bra bok. En av de mest populära nya favoriterna!

bordslampa_eos_vita

Night Owl bordslampa från Lightyears

Night Owl påminner lite om Snoopy från Flos men är samtidigt väldigt egen. Skärmen ger ett diffust sken som reflekteras av basen på ett coolt sätt. Mystisk med sitt huvud nedåt blir denna nattuggla stilren och snygg vart du än ställer den.

bordslampa_night_owl_lightyears

Cobra bordslampa från Georg Jensen

Cobra från Georg Jensen är en vackert utformad lampa som tagit inspiration från kobrans hypnotiska dans. En sensuell och klassisk design som utstrålar elegans vart den än står.

bordslampa_cobra_georg_jensen_3

 

Study bordslampa från Woud

En annan snygg bordslampa är Study från Woud som också är en perfekt studielampa att ha på skrivbordet. Den har en vinklad skärm som är en del av höljet i ett stycke. Ljuset blir även inramat och fokuserat nedåt med fåran i armaturen. Den ger ett mysigt och inspirerande sken som inte skiner direkt i ansiktet. En cool design som tar inspiration av arkitektur. Mycket fin!

study_bordslampa_woud

Block Lampa från Design House Stockholm

Denna enkla men coola bordslampan påminner lite om ett isblock. Den ger dock ett mysigt sken som smälter de flesta designälskande hjärtan. Blocket är tillverkat av glas och led-lampan har en vit sockel med vit tygsladd. Den finns även med svart sockel och sladd samt i en mindre version. Riktigt snygg att ha på en trave böcker på skrivbordet eller golvet.

bordslampa_block_vit_design_house_stockholm

 

Avslutande tankar:

Det finns många designklassiker och nya favorit att välja mellan när det kommer till bordslampor. Allt från stilrent och avskalat till elegant och extravagant. Det som är bra med dem är att de alltid kommer ha en tidlöshet och att de har ett bra andrahandsvärde, om det skulle bli dags att byta. Tack för att du läst!