Ute efter nya krokar i mässing? Väggkrokar är små detaljer som gör stor skillnad stilmässigt i hallen och badrummet. De visar även på gästfrihet mot din familj, vänner och gäster. Mässing är också en varm och härlig metall som man aldrig tröttnar på. I denna artikel tipsar vi om de snyggaste och mest populära krokarna just nu. Trevlig läsning!

 

Varför krokar och knoppar i mässing?

De ger en varmare känsla än de vanliga i krom eller polerat rostfritt stål. Mässing passar också bra till exempelvis sammet som är väldigt populärt just nu. Det är ett tidlöst material som passar till djupa färger så väl som svart och vitt. Om du mot förmodan skulle tröttna så är de enkla att skruva av och byta igen. Så vilka krokar och knoppar är det som är hetast just nu?

 

1. Theo väggkrok i mässing – Watt & Veke

väggkrok_mässing_theo_watt_och_vekeTheo väggkrok i mässing är speciellt formgiven för att hänga upp Watt & Vekes lampor med. Självklart går det även att hänga annat på den med om du skulle vilja det.

 

2. Krok  5,5cm 2-pack, mässing – House Doctor

krok_mässing_5,5cm_2_pack_house_doctorOm du har vanliga kromade väggkrokar i köket eller badrummet så kan det vara på tiden att lyxa till det. Denna gyllene kroken i mässing från House Doctor passar perfekt för att hänga upp kökshanddukarna i köket eller handdukarna i badrummet. Fin design med en perfekt blandning av runda och raka former!

 

 3. Brass Krok 2-pack – Ferm Living

krok_mässing_brass_ferm_livingFör en något modernare och mer avskalad stil kan dessa väggkrokarna från Ferm Living passa bra. Formade som cylindriska knoppar med ett diskret stopp på änden hänger handdukarna stilrent och säkert.

 

4. Dalby Krok, Polerad Mässing – Beslag Design

dalby_krok_polerad_mässing_beslag_designEn annan knoppformad krok är denna från Beslag Design. Återigen stilren design fast med polerad mässing. Den passar bäst för handdukar med en större ögla.

 

5. Finn Krok/Flasköppnare, Mässing – Klong

finn_krok_flasköppnare_mässing_klongFinn är en minst sagt originell väggkrok från Klong. Figuren kan antingen monteras på väggen som krok eller användas som en flasköppnare. Eller varför inte ha den som figur i bokhyllan? Du bestämmer!

 

6. Forged Krok 12cm, Mässing – House Doctor

forged_krok_12cm_mässing_house_doctorForged väggkrok från House Doctor är den rustika i denna listan. Istället för att vara tillverkad i järn som de flesta andra i denna stilen är den tillverkad i mässing. Detta ger den ett eget uttryck. Den blir perfekt att skruva upp i hallen eller sovrummet för att hänga ytterkläder, väskor och annat på. En cool mix av lantligt och lyx!

 

7. Metal Krok, Mässing – Louise Roe

metal_krok_mässing_louise_roeHär ser vi en platt design som också är väldigt populär. Den är från Louise Roe och passar som föregående bäst i hallen eller sovrummet. En minimalistisk design där materialet får stå för flärden!

 

8. Krok 14,2cm 2-pack, Mässing – House Doctor

krok_14,2cm_2_pack_mässing_house_doctorDenna kroken är mer av den eleganta och graciösa sorten. Fina runda former och mjuka linjer. Också idealisk för att hänga väskan eller jackan på. En riktig storfavorit!

 

9. Klädkrok Small, Matt, Mässing – Nordstjerne

klädkrok_matt_mässing_nordstjerneBehöver du en krok specifikt för att hänga dina kläder på? Denna klädkroken från Nordstjerne är perfekt för att skruva upp bredvid spegeln i sovrummet. Ta ur dagens plagg ur garderoben och häng upp galgen på klädkroken. Smidigt och nära till hands. Enklare blir det inte!

 

10. Mitten Shelf Korg/krokar, Mässing – Maze

mitten_shelf_korg_krokar_mässing_mazeSlutligen har vi denna retrosnygga korg med krokar från Maze. Den gör sig utmärkt i hallen för ytterplaggen och kan samtidigt förvara din mössa, halsduk och vantar i korgen. Den kan såklart även användas i vardagsrummet bredvid skrivbordet också. Riktigt fin!

 

Avlutade tankar:

Hoppas du blivit inspirerad och hittat en eller flera snygga krokar i mässing för hemmet. Om du vill utforska hela vårt sortiment med krokar kan du göra det här. Tack för att du läst!