Sammetssoffor, fåtöljer, stolar och sittpuffar i sammet är populärare än någonsin och med god anledning. Finns det något mysigare än att sitta i en i vardagsrummet och stryka händerna längs med den lena textilen? Med en kan du skapa en lyxig hotellkänsla och art deco-stil hemma. De finns i allt från djupa klassiska färger som grön, blå, grå och petrol green, men också moderna som rosa och mycket mer. Ta en titt på det bästa ur vårt sortiment just nu. Trevlig läsning!

 

Det som gör sammet så lyxigt och speciellt

För väldigt länge sedan var sammet något endast kungligheter och adeln hade råd att ha. Den användes oftast på kläder och möbler, precis som idag. Anledningen var att den är mer kostsam att framställa. Det gav den en känsla av exklusivitet som finns kvar än idag. Riktig sammet är fortfarande något kostsammare att tillverka än många andra textilier, men idag är den tillgänglig för de flesta – speciellt i form av lyxiga soffor. Den finns både i skimrande och matt utförande i olika kvaliteter. Den finare består av mer bomull medan den lite billigare ofta är av syntet. En blandning är det vanligaste idag. Ett billigare alternativ den oftast förväxlas med är velour.

 

Sammetssoffor från Decotique

le_grand_air_soffor_sammet_decotiqueKlassiska färger som blått, grönt eller modernt som silvergrått, grått eller rosa? Det är några av färgerna som är mest populära just nu. Kika på resten av de snygga sammetssofforna från Decotique här.

 

Sammetssoffor från Bloomingville och Gynning Design

rox_soffa_blå_sammet_bloomingvilleEn annan snygg sammetssoffa är Rox från Bloomingville. Den har en cool stil som passar perfekt att ha i stående i loungen.

looking_soffa_sammet_carolina_gynningEn lite mindre sammetssoffa är denna från Carolina Gynning. Den har en klassisk form och känns riktig elegant med Carolinas konstmotiv Looking For och förgyllda soffben. Perfekt för mindre vardagsrum!

 

Fåtöljer i sammet från Decotique

loveseat_fåtöljer_decotiqueOm du gillar att mysa extra mycket med din partner så finns denna fina fåtöljen i sammet som heter Loveseat. Istället för en sittplats har denna fåtölj plats för två. Riktigt len, mjuk och mysig fåtölj!

 

Elegant fåtölj och stol från Broste Copenhagen

fåtölj_stol_sammet_broste_copenhagenDanskarna har koll på design och Broste Copenhagen är inte ett undantag. Wind är en stabil fåtölj med mjuk förpackning medan Pernilla är en stol som är stabil och smäcker på samma gång. De kompletterar varandra mycket väl!

 

Bekväma lounge-stolar från Gubi

beetle_lounge_stol_gubiEn riktig storsäljande klassiker är Beetle från Gubi. Både sitsen och stolsbenen påminner om en skalbagge vilket är det som gjort den så ikonisk och tidlös. Skön och bekväm är den också!

 

Sittpuffar i sammet

sittpuffar_sammet_broste_copenhagen_gynning_designÄven de som sitter på sittpuffarna får njuta av härlig och len sammet. Här ser vi sittpuffarna Grandma från Bloomingville, Looking sittpuff från Carolina Gynning och Wind från Broste Copenhagen i klassiska färger. Härligt retrosnygga!

 

Schäslonger i sammet

wind_schäslong_broste_copenhagenSitta ned eller ligga ned och ta en tupplur? Varför välja när man kan skaffa en snygg och elegant schäslong? Wind schäslong från Broste Copenhagen finns i de klassiska färgerna mörkblått, rostorange och mörkgrå. Ett perfekt mellanting mellan en soffa och en dagbädd!

 

Avslutande tankar:

Sammet är definitivt trendigt just nu men det är samtidigt en tidlös textilie som aldrig blir fel. Med andra ord är en soffa, fåtölj, stol, sittpuff eller schäslong i tyget alltid en bra investering. Hoppas du blivit inspirerad och hittat något du tycker om. Tack för att du läst!