Finns det något mer lyxigt i vardagen än fina och mjuka handdukar, gästhanddukar och badlakan i badrummet? I denna artikel tipsar vi om hur du enkelt kan variera stilen i badrummet året om med handdukar i olika färger och mönstren från Lexington, Missoni och Gant. Trevlig läsning!

 

Fina gästhanddukar till familjen och gästerna från Lexington och Gant Home

Ett bra sätt att visa gästfrihet är att alltid ha framme snygga, nytvättade och mjuka gästhanddukar i badrummet. De är små, kostar inte särskilt mycket och är lätta att variera då de finns i många snygga färger och mönstren att välja bland. När du inte inreder badrummet med dem så är de även perfekta att ta med till tennisbanan eller ut på golfgreenen som ansiktshanddukar när det blir lite svettigt.

 

Mjuka och lyxiga badlakan med bra absorptionsförmåga från Missoni

Morgonduschen blir alltid mer behaglig med ett rent och mjukt badlakan du kan svepa in dig i efteråt. De snygga och färgglada från italienska Missoni Home är av den tunnare sorten och har en mycket mjuk och skön textilie. Tunnare badlakan har en kortare torktid vilket är en fördel på sommaren då det är hög luftfuktighet. Dessa är även väldigt färgglada vilket gör dem extra somriga.

missoni_home_handdukar

Handdukar i klassiska neutrala färger från Lexington och Gant Home

Sobra klassiska färger som vit, grå, marinblå, beige, brun och mörkgrön passar både herrar och damer och är alltid rätt i badrummet. De är perfekta som grundfärger och går enkelt att byta ut eller komplettera med fina accentfärger för maximal variation. De från Gant Home och Lexington är tillverkade i en tjock klassisk frotté av bomull och ger en lyxigt mjuk känsla. Passar året om men extra fina på hösten och vintern!

handdukar_lexington_gant_2

Variera stilen i badrummet med olika färger och mönstren

För  tillfällena när du vill ha lite mer färg i badrummet kan du enkelt addera nya handdukar eftersom de finns i många olika färger att välja bland. Här hittar du allt från orangea, gula, ljusblåa, rosa samt många fler färger och nyanser. Mycket somriga och fina!

handdukar_lexington_ganthanddukar_randiga_rutiga_lexington_gant_3

Tvättråd för handdukar:

Dessa handdukarna rekommenderar en tvätt på 60 °C eller högre och utan sköljmedel. Om du torktumlar ska det ske på låg temperatur. Annars funkar självtorkande på en torkställning eller ett handduksstativ perfekt. Se till att du har bra ventilation i badrummet på sommaren när det är extra fuktigt i luften så att badlakanen torkar och inte blir fuktiga och unkna.

 

Avslutande tankar:

Precis som mattor, prydnadskuddar, plädar, gardiner och bordsdukar kan förändra stilen och uppfattningen av ett rum kan handdukar det också. De är dessutom ofta billigare att köpa fler av än de andra textilierna. Märken som de vi har nämnt är riktigt duktiga på att ta fram fina variationer i olika färger och mönstren. Perfekt för en badrumsinredning du aldrig blir trött på. Hoppas du blivit inspirerad och tack för att du har läst!