Påslakan – en av de mest grundläggande sakerna man kan ha hemma. Ändå är det enkelt att ta dem för givet. Det är inte alltid man tänker på dem för ens man sover på hotell och märker hur mycket skönare de är än de man har hemma. I denna artikel går vi igenom och tipsar om några av våra mest populära stilar som kommer ge dig den rätta stilen i sovrummet. Trevlig läsning!

 

1. Lyxiga påslakan i rosa, blå och röd satin

Det gäller att bädda för en god nattsömn och med påslakan och örngott i härlig bomullssatin sover du behagligt, omgiven av len och sval textilie. Dessa från Gant Home Sateen-serien finns i populära färger som rosa, mörkblått, ljusblått och rött och många fler. Tillverkade av 100% satinvävd egyptisk bomull sätter de en hög standard av lyx i sovrummet.

påslakan_satin_rosa_blå_röd

 

2. Bädda sängen med påslakan av hotellkvalitet från Lexington, Gant Home och Himla

Vill du ha kritvita påslakan av högsta bomullskvalitet så är de från Gant Home, Lexington och Himla ett bra val. Tre populära serier är Pin Point, Sateen och FL by Ylva. Pin Point har ett väldigt subtilt rutmönster, är tillverkat i 100% Oxfordbomull och har gummiknappar i öppningen. Sateen är tillverkat i 100% egyptisk satinvävd bomull, har en lyxig bred vinge runt kanten och en överlappande öppning på baksidan. FL by Ylva har i sin tur ett subtilt rutmönster och är också tillverkat i 100% bomull. Det är alltid fräscht med vitt!

vita_påslakan_lexington_himla_gant

 

3. Fixa en härlig New England-stil med rutiga och randiga påslakan från Newport

Det finns hotellkänsla och så finns det mysig och elegant New England-stil. Ett märke som är specialiserat och nischat på den inredningsstilen är Newport. Om du gillar randigt, rutigt och traditionella mönstren inspirerade av den amerikanska flaggan så kan de vara precis rätt för ditt sovrum. Nedanför ser du några av våra bästsäljande serier som Long Island, Mayfair, Kensington, Chambray, Bal Harbour och Key West.

påslakan_rutiga_randiga_new_england_newport_2

 

4. Kanske ett mysigt paisley-mönster passar bäst?

Paisley är ett härligt dekorativt blomstermönster som kan spåras långt bak i tiden. Med ett ursprung från Hindi, populariserat på 1800-talet, en mäktig comeback på 60-talet och 90-talet och idag reinkarnerat på sängkläder är det ett härligt mönster som ger ett varmt och ombonat intryck. Blomman eller växten är formad lite som en droppe och är väldigt detaljerad och utsmyckande. Väldigt trevliga att bädda med och passar perfekt i det ombonade sovrummet!

påslakan_paisley_gant

 

5. Gå all in med retro, personligt och ombonat från Marimekko och Odd Molly

Om paisley-mönster inte är tillräckligt ombonat så kan man gå all in med de coola påslakanen Pieni Letto eller Tiara från Marimekko och Everyday från Odd Molly. Fullspäckade med blommor, mönstren och murriga färger är de perfekta för individualisten som gillar det mysiga och personliga. Mycket dekorativa!

påslakan_blommor_retro_marimekko_odd_molly

6. Härlig och naturlig linne

Om du är för en mer avslappnad bäddning är dessa i linne från Dirty Linen och Himla utmärkta val. De små vecken som blir tillsammans med den mer rustika kvalitén gör dem till storfavoriter för de som inte har något överkast på sin säng. Med linnepåslakan får det gärna vara lite obäddat. Det hör till stilen!

påslakan_linne_dirty_linen_himla_2

 

 

7. Självklart ska barnen ha fina och sköna påslakan också

Danska Bloomingville har tagit fram söta och rogivande påslakan i neutrala färger som passar både små söner och döttrar. Båda är tillverkade i bomull som är behaglig och mjuk. Till vänster är modellen Sleeping Fox med ett mönster med små fina gröna granar på. Till höger är Sleeping Squirrel med ett gulligt motiv av en ekorre som sover sött ihoprullad till boll. Båda mycket fina!

påslakan_barn_bloomingville

 

Avslutande tankar:

Hoppas du blivit inspirerad och hittat sängkläder som du tror du kommer trivas med hemma. Om inte annat kan det vara skönt att skaffa några olika med olika färger, mönstren och stilar för maximalt med omväxling. Klicka vidare till Royal Design för mer inspiration i vårt breda sortiment. Tack för att du har läst!