Duschdraperi – vissa gillar att byta ut och inreda med olika draperier i olika stilar och andra är rädda att duscha med, för vad döljer sig bakom? Förhoppningsvis bara ett välstädat och snyggt inrett badrum. Vissa undrar även om man ska ha duschdraperiet innanför eller utanför badkarskanten när man duschar. Vad är egentligen fräschast? Vi kan inte ge dig alla svaren men vi kommer ge dig mycket inspiration. Trevlig läsning!

 

Duschdraperier är funktion & dekoration i ett

Att duscha utan duschdraperi resulterar ofta i att halva badrummet blir nedstänkt. Det håller alltså vattenstänket inne vilket är den mest uppenbara funktionen. En annan funktion är att det skärmar av och skapar en privat zon om flera använder badrummet samtidigt. En tredje funktion som många inte tänker på är att de också är ljuddämpande, speciellt i badrum med hårda kakelväggar och utan badrumsmatta. Sedan är de såklart ofta dekorativa med härliga mönstren, motiv och färger. Nedanför listar vi några av de mest populära just nu!

 

1. Duschdraperi från Carolina Gynning

Det finns alltid mer plats för Carolina Gynnings snygga motiv i hemmet. Eller hur? Här ser vi Det ena med motivet Looking For You och det andra vi inte har ett namn på just nu (Carolina, vad heter det?). Snygga är de och ger mycket personlighet till din dusch och ditt badrum.

duschdraperi_carolina_gynning

2. Elefantti från Finlayson

Elefantti är ett klassiskt mönster som är lika lekfullt idag som när det designades 1969. Både vuxna som barn kan uppskatta de små elefanterna. Istället för att spruta vatten med snabeln i badrummet skyddar de faktiskt det från att bli blött. Där ser man. Mycket fina!

duschdraperi_elefantti_finlayson_grå_blå

 3. Colour Block & Trace från Ferm Living

Gillar du abstrakt konst? Kanske gillar du grafisk design och uppskattar geometriska former lite extra mycket? Dessa duschdraperier från Ferm Living är härligt retrosnygga och påminner lite om konst från 60-talet. Stilfulla val till ett stilfullt badrum helt enkelt!

duschdraperi_colour_block_trace_ferm_living

4. Unikko från Marimekko

Marimekko är duktiga på att ta fram textilier med unika mönstren och dessa duschdraperier är såklart inte ett undantag. Unikko har ett fint mönster av stiliserade blommor. Om man råkar vara naken i en opassande situation så får man ibland ta till en blomkruka att täcka sina privata delar med (så gör de ju på film). Nu kan du göra det med ett av dessa duschdraperi istället, varje dag när du duschar. Mycket bättre alternativ i vår mening och din familj kommer tacka dig!

 

duschdraperi_unikko_marimekko

 

5. Coronna från Finlayson & Grid från Ferm Living

Rutmönstret på Grid duschdraperi från Ferm Living är såklart mycket klassiskt, och stilrent. Ibland kommer det också designers som skapar sina egna unika mönstren, vilket är fallet med duschdraperiet Coronna från Finlayson till vänster. Det är väldigt subtilt och är svårt att se på bilden men om du surfar över till produkten här, så kan du zooma in på bilden. Magiskt eller hur?

duschdraperi_coronna_grid_finlayson_ferm_living

 

 Avslutande tankar

Det finns många fina stilar att välja mellan. Om du inte hittat något du tycker om i denna listan är du alltid välkommen att kolla in vårt sortiment av duschdraperier på vår hemsida. Tack för att du har läst!