Sideboards – stiliga och lyxiga möbler som kan användas till barmöbler, serveringsbord eller avlastningsbord. På senare år har de kommit tillbaka med storm – speciellt de med marmor och mässing som är mer populära än någonsin. Samma gäller sidoborden. Men vilket av alla snygga ska du välja? Vi kan inte säga vilket men vi kan ge dig mycket inspiration hur du kan inreda med dem. Vi listar de bästsäljande med bordsskivor i vit, grön och svart marmor just nu. Trevlig läsning!

 

Sideboards

Sideboards, avlastningsbord eller konsolbord – kärt barn har många namn. Något som är fördelaktigt med dessa jämfört med skänkar är att de oftast är mindre, lättare och smidigare formmässigt. Detta gör det smidigt att flytta på dem och du har ofta mer yta att dekorera på dem med stilleben både ovanpå och på hyllplanet i mitten. Men vet du vad som är bättre än sideboards? Sideboards i marmor såklart. Här kommer några riktiga storfavoriter!

 

Council från OX Denmarq

sideboard_marmor_grön_vit_svart_the_council_ox_denmarqDenna sideboard i marmor och stål ger en tidlös elegans till rummet. Stommen i stål har enkla linjer som omfamnar och håller upp marmorskivorna på ett graciöst sätt. OX Denmarq är experter på att designa med marmor och denna sideboarden är ännu ett tidlöst exempel. Välj mellan grön, svart eller vit marmor och hitta din favorit!

 

Viti sideboard från Voice

sideboard_marmor_viti_voice_2

Viti är ett elegant och stilrent sideboard som med hyllplan i vit carraramarmor och handtag i mässing är både modernt och tidlöst. Ovanpå finns det gott med utrymme att dekorera med olika stilleben medan hyllplanet är perfekt för dina coffee table books. Vänster del av skåpet kan t.ex. användas som ett litet drinkskåp medan skåpet i mitten och lådorna till höger är perfekta för att förvara andra saker. Bra jobbat Voice!

 

Sidobord

Ett sidobord är utmärkta att ha som komplement till soffbordet. Placera det bredvid soffan eller fåtöljen och det blir perfekt att ställa kaffet, teet, whiskyn eller drinken på. De har en bra höjd och tar upp lite med plats vilket gör dem mycket smidiga att ha i vardagsrummet. Även här är marmor, mässing och stål mycket populärt. Koppar och trä gör sig också bra med marmor i olika konfigurationer. Läs vidare och låt dig inspireras!

 

Tall Mini O Sidoboard i marmor och mässing från OX Denmarq

sidobord_marmor_mini_o_ox_denmarq_2OX Denmarq är förmodligen märket som gör flest typer av marmorbord. Den mycket populära O-serien är populär för sin kvalitet men främst för att de förutsåg, eller kanske till och med skapade denna trenden med kombination av marmor och mässing. Här ser vi tall Mini O vilket är ett runt sidobord med bordskiva i i grön, vit, svart eller brun marmor som vilar på bordsben i mässing eller rostfritt stål. Lyxigt!

 

The Cube Sidobord i vit, svart och grön marmor

sidobord_marmor_the_cube_kristina_damSidoborden Cube med marmorskiva från Kristina Dam är också riktigt fina. Stilrena och enkla väl avvägda linjer med en stomme i ek blir de perfekta att ha mot väggen med en blomkruka, eller bredvid soffan med några magasin eller böcker på. De går också att stapla t.ex. som en trappa och sätta dina krukväxter på. Mycket fina!

 

Deck sidobord från OX Denmarq

sidobord_marmor_mini_o_ox_denmarq_3Deck sidobord har en mer klassisk elegans som blir lyxig att använda som t.ex. drinkbord i en gavel mellan två soffor i vardagsrummet. Med denna modell är marmorskivan på det undre planet istället. Själva bordsskivan är istället av polerad koppar, mässing eller oljad teak och har en hög kant som gör den perfekt för att ställa flaskor, karaffer och drinkar på. Väldigt elegant och lyxigt!

 

Summering

Hoppas du hittat ett sideboard eller sidobord du gillar och tycker är snyggt. Vill du få mer inspiration? Kolla gärna in resten av vårt sortiment med sideboards och sidobord. Tack för att du läst!