För dig som vill hitta ny inspiration inom inredningsvärlden är det lätt att vända sig till Instagram. Det är en kanal där bilder på vackra ting enkelt fyller ut ditt konto – men vilka konton ska man följa om man vill se det absolut bästa? Misströsta ej, vi hjälper dig navigera genom instagramdjungeln när det kommer till inredning utan att behöva gissa.

Vi har analyserat 7 stora inredningskonton från Instagram-influencers för att se om det finns några konton som sticker ut i mängden. Kontona vi kollade på var:

7experter

Tillsammans har de en massiv följarskara med över 100.000 följare och totalt följer de 3665 konton. Bland de flera tusen konton som experterna följer finns det 17 konton som återkommer bland fler än fem av dem. Detta är grädden på moset för dig som är inredningsintresserad och som kan vara bra att hålla koll på för att få riktigt bra uppdateringar i ditt flöde. Stilarna är olika och du hittar allt från puderrosa drömmar till sekelskiftesstil.

 

1. lenalidman85

6av7_1

22 900 följare

3110 inlägg

nice6_lenalidman85

Lena Lidman lyckas blanda in naturliga material i dova färger för att få rummet att kännas härligt lantligt och modernt på samma gång. I en härlig mix tillsammans med skira blommor och en rosenkindad dotter kan du ta del av varje liten vrå i hennes hem.

Michaela Gruf från melasroom kommenterar:

Varför följer du detta konto?
Lena har en fantastisk känsla för stil, med dova, naturnära färg- och materialval. Som följare vet man precis vad man kan förvänta sig och blir aldrig besviken. Jag total-stalkar detta konto när jag törstar efter inspiration!

Vad är det som gör att det sticker ut?
De rustika, naturliga materialvalen med dess lantliga känsla, blandat med moderna inslag skapar en balanserad, harmonisk och personlig stil.

2. rumhemma

6av7_1

23 100 följare

1018 inlägg

nice6_rumhemma

 

Åsa Nordlöf från Hejmitthem kommenterar:

Varför följer du detta konto?
Det är en av mina favorit-tidningar, så att följa är ett måste.

Vad är det som gör att det sticker ut?
De lyckas fånga annorlunda och spännande hem. En mix av nytt som möter gammalt, design möter vardag. Personliga och roliga hem. Detta är något som jag inspireras enormt av då det är nyckelord för vårt eget hem.

 

3. signebay

5av7

303 000 följare

1441 inlägg

nice6_signebay

Mörka bilder med klara färger på blomster och magiska matbordsarrangemang fyller denna makalöst vackra Instagramkanal. Ibland dyker det även upp en vacker vy från det danska landskapet där Signe håller till.

 

 

4. elledecorationse

5av7

228 000 följare

2236 inlägg

 

nice6_elloedekoration

Åsa Nordlöf från Hejmitthem kommenterar:

Varför följer du detta konto?
Jag gillar deras tidning och de har bra koll på de senaste trenderna inom inredning, vilket man vill hålla sig uppdaterad på även om jag personligen inte slaviskt följer trender.

Vad är det som gör att det sticker ut?
De har ett stilrent och designsäkert konto.

 

 

5. henriknero

5av7

110 000 följare

1438 inlägg

nice6_henriknero

 

Henrik Nero arbetar som stylist inför försäljning men framförallt är han också en utmärkt fotograf som används flitigt i Stockholms innerstad när man ska sälja sin bostad. Vi fick äran att göra en intervju med honom förra året, läs när han ger dig tips inför din försäljning här.

 

 

6. styledbyemmahos

5av7

105 000 följare

418 inlägg

nice6_styledbyhemmahos

Emma använder ljusa, jordiga färger för att styla ditt hem innan det går till försäljning. På kontot hittar du slarviga bäddningar i fluffiga linnelakan och välkomnande vardagsrum fyllda med gröna växter och mjuka filtar. Ett måste att följa för dig som vill ha inspiration på skandinavisk design.

Janniche som driver Instagramkontot Bloggaibagis säger:

”Styledbyemmahos är min favorit sen länge. Otroligt stilsäker!”

 

 

7. plazainterior

5av7

87 900 följare

1391 inlägg

nice6_plazainterior

Åsa Nordlöf från Hejmitthem kommenterar:

Varför följer du detta konto?
Jag läser deras tidning som är en underbar mix av vackra inredningshem med otrolig koll på läget. De ger mycket inspiration till mitt eget hem.

Vad är det som gör att det sticker ut?
De visar en tidlös design men med personliga inslag.

 

8. johannabradford

5av7

63 300 följare

1842 inlägg

nice6_johannabradford

Med blåa toner inspirerade av de mörkaste hav kan du se Johanna Bradfords inredda hem i ditt flöde. Bilder på hennes hem blandas saligt med blomsterbuketter, färgglad mat, småpyssel, småttingar och härliga omgivningar. Ett konto du absolut inte får missa helt enkelt!

 

9. bloggaibagis

5av7

33 600 följare

635 inlägg

 

nice6_bloggaibagis2

Janniche hämtar bilder från sitt hus i Bagarmossen i Stockholm som undergått sköna förändringar i en renovering av huset. På de dovt färgade väggarna hänger intressanta målningar, prints och i vissa fall pryder även spännande bokomslag hyllorna och hon ger dig inspiration som tagen ur ett magasin.

 

10. mariadesignstudio

5av7

25 300 följare

1825 inlägg

nice6_mariadesignstudio

Ett instagramflöde med fokus på retro inredning blandat med ny design och färgpalett är aldrig fel. Letar du efter inspiration till häftiga barnrum är detta garanterat ett måste att följa!

 

11. tellmemoregbg

5av7

21 800 följare

643 inlägg

nice6_tellmemore

Annalena och Marcus samlade sina intressen för textilier och genuin design och skapade varumärket Tell me more. I Instagramflödet hittar du deras produkter stylade i en härlig avskalad och skaninavisk anda.

 

12. moalundstrom

5av7

14 000 följare

497 inlägg

nice6_moalundstrom

Gråa färger med inslag av dov pastell är temat på Moa Lundströms konto. Hennes följarskara får blicka in i hennes vardag av vacker hemmamiljö, slående paljettkostymer och blomster på både tapeter, textilier och middagsbord.

 

13. pernillasinterior

5av7

12 900 följare

2950 inlägg

nice6_pernillasinterior

Mörka och murriga bilder beskriver bäst detta konto som inredaren Pernilla Jansson står för. Med många bilder på detaljer från vardagen, såväl inredning som accessoarer blir hennes flöde varierat och intressant. Följ hennes konto speciellt under våren när hon nästan flyttar ut till växthuset.

 

14. centren

5av7

12 100 följare

858 inlägg

nice6_centren

Rebecca Centrén inreder industriellt med raka linjer och i svartvit färgskala. Det som bryter av paletten hemma är stora gröna växter och läderdetaljer. Ett stilrent flöde som du alltid kan lita på. Vi hade äran att intervjua Rebecca för ett tag sedan, läs intervjun med henne här där hon berättar mer om sin inredningsstil.

 

15. byondesign

5av7

8 300 följare

277 inlägg

nice6_byondesign

Ett varumärke med sjyssta inredningsdetaljer som Instagramexperterna verkar tycka mycket om. Flödet består mestadels av accessoarer som får ditt hem att bli komplett!

 

16. baratess

5av7

6 800 följare

330 inlägg

nice6_baratess

Marinblå färger, naturliga material och ett obligatoriskt moment av blomster kännetecknar bilderna från Tess. Ibland kikar ett par barnfötter in i bilderna, ibland är det en brieost – oavsett är detta konto drömmigt och vi förutspår att det snart kommer ha många fler följare.

Michaela Gruf från melasroom kommenterar:

Varför följer du detta konto?
Jag älskar de naturnära materialen och de lugna färgnyanserna – hennes hem känns väldigt levande. Hon är också en superbegåvad fotograf, och det är få som lyckas hålla en röd tråd och hög, jämn nivå i alla bilder, så som Tess gör. Väldigt inspirerande.

Vad är det som gör att det sticker ut?
Harmonin i bilderna, blommorna och de vackra färgvalen.

 

17. melasroom

5av7

4 200 följare

555 inlägg

nice6_melasroom

Med gyllene ramar och rojalistiska blå tapeter tar Michaela dig tillbaka till en svunnen tid. Hon kombinerar skickligt inredningsdetaljer från såväl förr som nu och hennes egen konst pryder väggarna hemma. Inspirerande för dig som, precis som Michaela, vill ta vara på vacker och historisk design.

Bonus: Royaldesign & Rum21

68 000 + 101 000 följare

1452 + 1310 inlägg

nice6_royaldesign

nice6_rum21

Självklart kan du även följa både Royaldesign och Rum21 på Instagram. Här lägger vi upp de senaste produkterna från vårt sortiment och tipsar om inredningstrenderna som gäller just nu.

 

Klicka här för att följa experternas konton:

Shoppa av Instagrammarnas stilar hos oss på Royaldesign: