Hon är bloggare, inspiratör, inredningskonsult och kvinnan som verkligen har förmågan att skapa harmoni i ett rum. Läs om Feng Shui-experten Jannice Wistrand och ta del av hennes bästa tips för att skapa mer balans och en härlig uteplats att njuta av i vår och sommar.

”Jag följde boken till punkt och pricka”

I grund och botten är hon civilekonom men intresset för färg, form och inredning har alltid funnits där i bakgrunden. När hon på biblioteket, av en slump, kom över en bok om Feng Shui fångades hon direkt. ”Jag tycker att inredningsbranschen kan vara ganska ytlig” säger Jannice, ”men det här var någonting helt annat. Det var nog därför jag fastnade”. Hon berättar att hon följde boken till punkt och pricka för att se om det fungerade. Och på den vägen är det. Viljan att lära ut det hon hade lärt sig till andra gjorde att hon började blogga och idag är bloggen en av de största inom ämnet.

Jannice Wistrand

Feng shui – mer än inredning.

I Sverige pratar vi ofta om Feng shui som inredning men Jannice berättar att det är så mycket mer. ”Det är ett sätt att leva”. Det handlar om enkelhet, utan att för den skull behöver vara minimalistiskt. ”Vi ska äga våra saker, men i västvärlden är det många gånger tvärt om”, säger Jannice. ”Våra saker äger oss”. Hon berättar att den grundläggande tanken inom Feng Shui är att allt det vi har runtomkring oss påverkar vår sinnesstämning.  När vi förstår hur kan vi använda färg, form, material och energier kan vi skapa rum som får oss att må bra.

”Det fungerar oavsett vilken stil du föredrar”

När Jannice drabbades av en sjukdom började hon se över hur hennes liv kunde formas annorlunda. Hon bytte yrket som marknadschef för att låta den kreativa sidan ta över. Det var då hon på riktigt började konkretisera den 3000 år gamla läran till vår tids leverne.

”Böcker om Feng Shui kan kännas komplicerade och som hokus pokus. Det ska vara enkelt att skapa en harmonisk miljö.” säger Jannice. ”Oavsett vilken inredningsstil du föredrar kan du använda Feng Shui för att skapa rum i balans.” Idag driver Jannice företaget Add Simplicity som erbjuder konsultationer inom Feng Shui och inredning.

Så börjar du med Feng Shui:

 ”Känns det härligt att komma hem till någonting blir du härlig.” 

Om jag vill ha ett mer harmoniskt hem, var börjar jag? Jannices svar kommer direkt. ”Börja i hallen.”

hall_jannice

Hallen anses vara det viktigaste inom Feng Shui. ”Det första man ser i sin hall speglar ens liv.” säger Jannice.  I hallen ska mycket få plats och det kan lätt ge ett rörigt intryck, vilket kan skapa en orolig känsla. ”Förvaringen är det allra viktigaste. ”Planera den noga och se till att den är dold” säger Jannice och fortsätter Det gör det enkelt att hålla ordning, och ger ett mer harmoniskt intryck. ”Känns det härligt att komma hem till någonting så blir du också härlig.”

Är du mer nyfiken på Jannice Wistrand och Feng Shui? Läs mer på hennes blogg där hon dagligen skriver tankar, tips och idéer kring Feng Shui och inredning. På hennes hemsida kan du läsa mer om hennes företag och även boka föreläsningar eller konsultation om Feng Shui.