När våren kommer och vi börjar flytta ut till våra balkonger vill vi berätta om hur du kan använda Feng shui för att skapa en mer harmonisk tillvaro bland blomster och solsken. Vi intervjuade Feng shui proffset Jannice Wistrand, du kan läsa hela intervjun med henne här.

Jannices fem bästa tips för att skapa en harmonisk uteplats.

1. Möblera lagom.

Övermöblera inte. Ofta försöker vi få in så mycket som möjligt och det skapar oreda. Planera för så många som finns i familjen. Gör en bra och skön plats för er som är där, och se till att ha möjlighet att lägga till fler sittplatser när det behövs. Exempelvis med stolar eller pallar som kan fällas ihop eller hängas på väggen när de inte används. Här kan du hitta alla våra utemöbler.

uteplats_jannicewistrand

2. Mjuka upp med textilier

Sudda ut gränsen mellan ute och inne. Lägg mattor på golvet för att mjuka upp och för att lätt kunna tassa ut utan att behöva ta på dig skor. Det finns fina mattor i material som passar utomhus. Har du inte plats för förvaring? Gör det enkelt genom att använda samma kuddar ute och inne. Plocka ut dom när du är ute och lägg dom på soffan när de behöver skyddas för väder och vind. Samma med pläden, vik den på sängen när du behöver förvara den.

ad780aa0f7bc7c64c626647af031a887

3. Växter – grönt året om.

Vilket väderstreck är det?  Vill du pyssla och vattna varje dag? Välj växter utifrån vad du själv känner att du mäktar med. Återigen, håll det enkelt. Låt basen utgöras av växter som är gröna året om, som till exempel murgröna och buxbom. Komplettera med en eller två krukor där du planterar säsongens växter. Arbeta efter väggarna så att du inte behöver använda golvyta för att få plats med dina växter. Häng blomlådorna inåt istället för att ha dem ut från räcket, det skapar en skön känsla.

För fler tips om hur du väljer växter kan du läsa om trädgårdsmästaren Katja Halvarssons tips för en härligt lummig balkong eller uteplats.

hemsida-trädgård-2

4. Belysning – Inred med ljus.

Belysningen är viktig. Du kan skapa en vision av att lägenheten är större med hjälp av väl placerad belysning på din balkong. Det är där ögat stannar som avgör hur stort ett rum upplevs. Tillsammans med året runt-gröna växter gör belysningen balkongen till en härlig plats att njuta av under hösten också.

9955b4dc2b27c6f2dff2aedba765bc01

5. Se till helheten

När din utemiljö stämmer överens med stilen inomhus kan du lätt flytta runt dina möbler och inredningsdetaljer så att du kan använda dem både inomhus och utomhus. När allt hänger ihop, är det lätt ha öppet och gå in och ut och gränserna suddas ut mellan inne och ute.

Följ Jannice för fler tips

Är du mer nyfiken på Jannice Wistrand och Feng Shui? Lär mer på hennes blogg där hon dagligen skriver tankar, tips och idéer kring Feng Shui och inredning. På hemsidan kan du läsa mer om hennes företag.